Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

26. 7. 2017
Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?
Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po kypřicím prášku do pečiva nebo po jedlé sodě. Rozdíl ve využití kvasnic, našlehaného bílku a prášku se sodou je jasný. Jak se ale liší soda s práškem do pečiva?

Prášek do pečiva, u nás doma zvaný "prdopeč", nemůže chybět snad v žádné domácnosti, kde se vaří a peče. Hospodyňky, které usilují o zdravou stravu, shánějí ten bez fosfátů, který už dostanete běžně koupit v prodejnách zdravé výživy. Jedlá soda je ale v našich zeměpisných šířkách mnohem méně rozšířená. Třeba můj táta ale dělal lívance jedině s jedlou sodou. Proč se ale tedy někdy používá ke kypření těsta prášek do pečiva a jindy jedlá soda? Jaký je mezi nimi rozdíl? Čtěte zde.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Jestli patříte mezi ty, kteří se cítí osamělí a teprve svůj protějšek hledají, berte to s nadhledem. Hlavně se nefixujte na vidinu pohádkového seznámení. Teď jsou sice pravděpodobné…

Nejčtenější články

Články odjinud