Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

26. 7. 2017
Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?
Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po kypřicím prášku do pečiva nebo po jedlé sodě. Rozdíl ve využití kvasnic, našlehaného bílku a prášku se sodou je jasný. Jak se ale liší soda s práškem do pečiva?

Prášek do pečiva, u nás doma zvaný "prdopeč", nemůže chybět snad v žádné domácnosti, kde se vaří a peče. Hospodyňky, které usilují o zdravou stravu, shánějí ten bez fosfátů, který už dostanete běžně koupit v prodejnách zdravé výživy. Jedlá soda je ale v našich zeměpisných šířkách mnohem méně rozšířená. Třeba můj táta ale dělal lívance jedině s jedlou sodou. Proč se ale tedy někdy používá ke kypření těsta prášek do pečiva a jindy jedlá soda? Jaký je mezi nimi rozdíl? Čtěte zde.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Profesní plány jsou vytříbené, myslíte na každý detail. Najdete chybu tam, kde ji druzí nevidí. Kvůli tomu si vás nadřízený oblíbil. Pokud pracujete ve finančnictví, nemáte šanci na…

Nejčtenější články

Doporučujeme