Láďa Hruška vs Jirka Babica! Kterého z nich máte raději?

32 komentářů

ludena
22. srpna 2014 • 6:18

Mata69: občas kuřecí kůže kupuji -stojí jen 10 Kč kg - ale přidávám to buď pod pečené maso aby bylo více šťávy, nebo do polévky, ale hlavně mám pak pro kočku papání - občas si na tom ráda pošmákne. Ale abych to plnila a pekla - to mne ještě nenapadlo.. že bych zkusila ? :-D

verascholcz
21. srpna 2014 • 23:51

vyžlička: co je špatného na rizotu od Babici??

Katrín
21. srpna 2014 • 16:24

Žádný recept jsem podle nich nezkoušela, ale sympatičtější je mi pan Hruška.

chanahd
21. srpna 2014 • 14:42

Mata69: tady je ta tlačenka
http://hruskovyrecepty.cz/smazena-tlacenka-295

Mata69
19. srpna 2014 • 22:32

aronka: a všimla sis někdy kolik stojí kus hovězího na polívku? že je to opravdu záležitost pár desetikorun? Uvaříš z toho kastrol omáčky...výživnou polévku... Já se tu nebavím vážně o kusu zadního hovězího, vím dobře kolik stojí.
Opravdu se nepohybuji mezi horními deseti tisíci a moc dobře vím jak je těžké vyjít s málem. Proto to tady píšu, že není potřeba se utíkat k takovým podivnostem, ale vařit uplně jednoduše ze základních potravin.

Rybushka
19. srpna 2014 • 16:42

On smažil tlačenku? Jako opravdu?
Je nějaký zvláštní důvod dělat z dobrýho jídla hnusný jídlo? Koukám, že bych se na tohodle pána měla někdy podívat, zatím ho znám jen z doslechu. Asi o moc přicházím :)

aronka
19. srpna 2014 • 14:39

Mata69: tak v tomto s tebou plně souhlasím

aronka
19. srpna 2014 • 14:38

Mata69: znám taky lidi, kteří mají na měsíc1200,-Kč na celý chod domácnosti mimo inkasa No a teď mi řekni jak chceš jít do masny a koupit kus hovězího???? Ještě k tomu hovězí... to je pro spousty lidí dneska luxus.500,-Kč / týden je sice moc málo ale pořánd je to o něco víc.¨ŘÍKÁTE blafy. víme komu to třeba chutná???? 100lidí, 100chutí a 100 povah tak prosím nikoho neodsuzujme za recepty ale za chování v TV.Já můžu za sebe třeba říct- mi to nechutnalo . Už to dělat nebudu.
Myslím, že by jste někteří měli chodit víc mezi obyčejné lidi a pak se jich zeptat jak se jim vaří a né chodit mezi horních 10ti.S těmi pak nemá smysl navazovat nějakou diskuzi.Krásný den

Mata69
19. srpna 2014 • 14:25

No a ještě k levnému vaření. Vyčíhejte si v masně uzené kosti. Budete mít tašku kostí za pár korun a když si doma dáte práci s obíráním, získáte kupu výborného libového masa od kosti. Třeba na šunkafleky, nebo zapečené brambory. No a ty obrané kosti ještě vyvařit na výbornou uzenou polévku. A pak už je můžete dát psovi. -)

Mata69
19. srpna 2014 • 14:21

chanahd: vážně smažil obalovanou tlačenku???? To se mu jistě roztekla...fuj...

Mata69
19. srpna 2014 • 14:20

aronka: myslím, že ani člověk v nouzi nemusí jíst takový blafy jako nadívané kuřecí kůže. Dám ti tip - stačí jít do masny koupit kus hovězího, stačí bohatě na polívku a vybrat pěkný kousek. Nebo i oháňku. Je to snad nejlevnější maso a přitom na něm není nic špatného. Uvaříš z něj jak kvalitní polévku, tak i kvalitní omáčku a nemusíš jíst takový rádoby náhražky a zhovadilosti. Výživově to je uplně jinde než držkovka z kůží.
Rovněž luštěniny nejsou drahé a navaří se z nich dobré, levné a velice hodnotné jídlo.
Já to psala níže - tohle podsouvání toho, že lidi jsou na tom tak blbě, že musí jíst blafy, mi jde na nervy. Přitom jednoduché jídlo lze uvařit kvalitně, z kvalitní suroviny. A levně.
Kdysi byla v TV paní, která měla na jídlo na týden 500,- Kč, tak povídala jak s tím vyjde. Právě tak, že koupí kus masa (i toho na polévku, jasně, že nekupuje zadní hovězí z Argentiny na stejky) a z něj navaří spoustu jídla. Vařit, vařit, vařit. Doma...jedině tak se dá ušetřit.

princeznaLada
19. srpna 2014 • 13:38

lebahu: Souhlasím.Pokud bych si už musela vybrat tak to menší zlo-Babicu.Sice jeho recepty občas byly hodně *abstraktní* a řekněme nezvyklé-ale myslím,že by se to dalo bez problémů sníst.Ovšem Hruška už předkládá fakt recepty typu *blafy*.I když má člověk hodně hluboko do žlabu,myslím,že se dá uvařit chutně i tak.Taky jsem si kdysi *prošla peklem prázdné peněženky* , ale rozhodně jsem pro sebe a děcka nevařila to co nám předkládá onen mistr kuchař.

handula
19. srpna 2014 • 13:36

Já tedy nemusím ani jednoho, ale Hruška ty recepty nevymýšlí, jenom šmejdí po netu, nebo mu je lidi sami posílají a to taky o něčem svědčí. Některé recepty jsou známé léta, třeba koblihy pečené v troubě, kdysi jsem je vyzkoušela ne z "nouze", ale proto, že nebudou tak mastné, nicméně kobliha to není.

chanahd
19. srpna 2014 • 13:01

aronka: Ale tady nejde o nouzi. Hruška je třeba úplně mimo v nějakém vyčíslování cen. Kolikrát jsou tam u receptu ceny jak před dvaceti lety. Nehledě na to, že když ještě hledáš levný recept, nemusíš dělat blaf jako je obalovaná smažená tlačenka a podobně.

aronka
19. srpna 2014 • 12:05

Tak vidím, že tady asi nikdo neví co to je žít v nouzi. Ze vzduchu nás nikdo ještě nenaučil vařit. Nejsem ochotna si brát úvěr kyž potřebuji uvařit.Pravda je , že z toho vyleze třeba něco úplně jiného pokud se nahrazují ingredience ale každý se chce najíst a když je opravdu hlad ,tak je jedno čím se co nahradí.Ono je to moc jednoduché vybrat si recept, vzít si peněženku a jít si nakoupit co k tomu potřebuji . Sposta lidí ale na tom není zrovna finančně nejlíp.
Co se týče chování a mluvy při vaření tak myslím, že jsou někteří moc vulgární a ty by měli vyhodit. Babicu jsem nikdy neslyšela a neviděla, aby se nějak slovy předváděl jako Zdeněk .P. Toho by měli za chování vyhodit ikdyž třeba umí vařit . Nikdo není na jeho opičky zvědavý. Proto si myslím, važte slova, aby jste jednou nebyli i za takové recepty vděční.

uznevimco
18. srpna 2014 • 20:04

Od Jirky Babici se občas dá něco sníst, od Hrušky co jsem ochutnala byl hnus

Libo
18. srpna 2014 • 18:26

Nadpis nemel byt "koho mate radeji", ale spis "KTERY Z NICH VAM VIC LEZE KRKEM" :-D

šiška
18. srpna 2014 • 15:06

Jeden jako druhý! Někdy jsou to děsné matlafundy. Babica by neměl mluvit, styl jeho mluvy mi přijde dost primitivní až jednoduchý. S inteligencí se člověk musí prostě narodit!!! Můj šéf měl dvě vysoké školy, ale většího hulváta a hrubého člověka jeden neviděl. Dveře zavíral zásadně kopnutím a zdravením se nezdržoval. Takže i zedník může být slušnější nežli nějaký inženýr!

annamor
18. srpna 2014 • 11:51

Vyhodit oba, je to ostuda, že něco takového je vůbec možné vysílat....
Babica je odporný a Hruška podle mě taky

Libo
18. srpna 2014 • 11:04

Topka: Tak to je taky mazec! :-DD

Mata69
18. srpna 2014 • 9:37

Nesnáším ani jednoho. Babicovo "když nemáš tohle, dej tam tohle" mě uplně vytáčí - jaksi mu asi nedochází, že pak z pokrmu vyleze uplně něco jiného.
A v Hruškových receptech cítím takový podtext "už jsme na tom tak blbě, že musíme jíst takové strašné jídlo, na lepší už Češi nemají".
Přitom uvařit kvalitně jednoduché jídlo, není o nic finančně náročnější než ty jeho blafy. A porovnávat cenu doma upečeného koblihu s kupovaným je taky poněkud scestné přirovnání.
Takže - za mě - ani jeden!

Topka
18. srpna 2014 • 9:17

Oba jsou to stejný matláci a przniči gastronomie, chápu, že mají své obdivovatele, ale za mne ani jeden. A do dnes vzpomínám na Babicovo houbovou omáčku u které řekl, jestli nemáte rádi houby tak je tam nedávejte :-)))))))))))

Yasmin.Hayatt
18. srpna 2014 • 9:15

Ani jeden, pořady o vaření ráda nemám :-/

vyžlička
18. srpna 2014 • 8:26

tak máte děvčata pravdu,raději Hrušku,Babica nejen že se mi nelíbí jeho vaření,ale když začne mluvit ,tak vypínám obrazovku,ta jeho zásoba slov je příšerná.

HanaR
18. srpna 2014 • 8:19

Ani jeden, patlalové jsou oba dva!!!!

monada
18. srpna 2014 • 7:15

Holky taky souhlasím i když peněz nemám nazbyt tak si raději uvařím normální jídlo brambory s mlíkem, zel. polívku a né ty jeho blafy . Stejně by to letělo do gbelíku a škoda peněz za suroviny s kterých se dá udělt dobré jídlo .
Hezký den .

KamilaMF
18. srpna 2014 • 6:28

lebahu: Úplný souhlas!

Libo
17. srpna 2014 • 20:51

Petty01: Tak to je přesné :-D

Petty01
17. srpna 2014 • 19:49

Jasně, Hruška, Babicovo vaření je děs a běs. Když nemáte to, tak tam dějte něco jiného, stejně se to potom nedá žrát.

Libo
17. srpna 2014 • 18:00

Me nejvic dostava Babicovo "kdyz nemas to a to, dej tam kecup a zasypej to syrem" :-) jako recept na vsechno, presne jak pise kominice, nikdo neni tak chudy, aby musel patlat tyhle hruzy! Hruska je mi sympaticky jako clovek, ale ty recepty jsou tedy take povetsinou pekne desive... co se da delat, kde je poptavka, tam bude vzdy nabidka!

1 2

Doporučujeme

Články odjinud