Láďa Křížek míří do světa

Láďa Křížek míří do světa

Když první dubnový den zaplnili fanoušci zpěváka Ládi Křížka (45) pražský Café Bar Platýz, aby tu pokřtili DVD a CD Kreyson LIVE Třinec 2007, byl to teprve začátek nové éry starých pardálů. Křížek se po 13 letech vrací ke kapele Kreyson, s níž kdysi slavil poměrně velké úspěchy, ale také k tvrdší muzice, u níž začínal. A chce s ní ještě letos vyrazit i do světa.

"Jsem šťastnej, že se to povedlo, protože ani já už jsem nevěřil, že Kreyson by někdy mohl povstat," říká Křížek. Podle něj je ale nyní kapela v tom nejlepším složení, co kdy byla. Je totiž výsledkem náročného konkurzu, který Křížek zorganizoval. Jestli vybíral dobře, se ukáže už brzy.

Živé dvojalbum, které bylo pořízeno loni na festivalu Noc plná hvězd v Třinci, doplňují dva bonusy: dávný hit Čarovná noc v nové podobě jako anglický duet Ládi Křížka a metalové hvězdy Doro Pesch a druhý, slavná Salome Karla Kryla v rockové verzi.

"Chystáme se letos vyjet i na zahraniční festivaly," dodává Láďa Křížek. "První byl již 25. dubna, kdy jsme vystoupili na švýcarském festivalu Elements Of Rock."

Doporučujeme

Články odjinud