Ladislav Potměšil: Při natáčení Hospody jen tři piva denně!

Ladislav Potměšil: Při natáčení Hospody jen tři piva denně!

Herec Ladislav Potměšil (62) má za sebou nespočet filmových rolí. Největší sympatie diváků si ale získal hned dvěma rolemi v seriálech. Jako doktor Čížek v Ordinaci v růžové zahradě nyní okouzluje každý týden divačky na obrazovce televize Nova a už před lety si získal především sympatie mužských diváků jako stálý štamgast Novák v seriálu Hospoda.

"Na první pohled se může zdát, že jsme toho při natáčení Hospody strašně moc vypili, ale opak je pravdou," tvrdí herec. "Piva byla opravdu nefalšovaná, ta se nedala ničím nahradit, ale za jeden natáčecí den jsme vypili tak maximálně tři, to je vše."

Přestože je Ladislav Potměšil milovníkem hlavně pěnivého moku, nepohrdne ani něčím silnějším.

"Z alkoholu mám rád whisky, ale pivo je prostě taková klasika. Poprvé jsem ho pil už jako malý kluk. Vždycky když mě táta pro něj poslal, tak jsem si trošku upil," vzpomíná s odstupem času herec. "Teď už toho piva tolik nevypiji jako dřív, ale když, tak si dám dobře vychlazenou Plzeň. A ochutnal jsem i spoustu zahraničních piv. Že by mi ale nějaké nechutnalo, na to si nevzpomínám."

Ladislav Potměšil žije už přes třicet let s manželkou Jaroslavou Brouskovou, se kterou se seznámil při natáčení filmu Dvě věci pro život. Mají spolu dva syny Ladislava a Honzu. Rodina je pro herce na prvním místě, i když práci také nezanedbává.

"V současné době nejvíce žiji seriálem Ordinace v růžové zahradě. Často se mi stává, že mě lidé na ulici zastavují a ptají se mě, jak to bude dál. Jenže já to říkat nesmím, tak se radši jen potutelně usmívám," říká herec.

Doporučujeme

Články odjinud