Lahodná polévka z paprik a rajčat. Rychlá večeře, která zahřeje

21. 10. 2020
Lahodná polévka z paprik a rajčat. Rychlá večeře, která zahřeje
V sychravých podzimních dnech se vždycky hodí něco na zahřátí. A co zahřeje víc než teplá polévka. Zkuste chutný recept na polévku z rajčat a paprik blogerky Koko, postup najdete i na videu na konci článku.

Ingredience na 4 porce

3 červené papriky (kapie)
3 řapíky celeru
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
400 g – plechovka rajčat
200 ml vody na vypláchnutí plechovky
200 ml vývaru nebo vody
Bobkový list
Pár lístků čerstvé bazalky
Sůl
Cukr
Čerstvě mletý pepř
Olivový olej a krutonky k servírování 

Postup

Řapíkatý celer nakrájejte, orestujte na olivovém oleji, přidejte nakrájené papriky, celý česnek, bobkový list a restujte zprudka, ať klidně paprika chytne barvu. Po chvíli přidejte i rajčata, plechovku vypláchněte troškou vody a přidejte i vývar. Základ osolte. Když je zelenina měkká, přidejte bazalku a rozmixujte na hladký krém. Podle hustoty a vaší chuti dořeďte, dosolte, opepřete a mírně oslaďte. Servírujte s kapkou olivového oleje, bazalkou a krutonky. Podívejte se na postup na videu: 

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Milé Rybičky, na svět se díváte pozitivníma očima a nemáte náladu na splíny. Moc dobře víte, že by se vám pak přestalo dařit a sklouzli byste do útlumu. Pokud se vymaníte z područí…

Nejčtenější články

Doporučujeme