Lahodná topinka s houbami: Zkuste rychlý levný recept k večeři i jako chuťovku

Lahodná topinka s houbami: Zkuste rychlý levný recept k večeři i jako chuťovku

Neradi vyhazujete staré pečivo? Milujete houby? Nechcete utrácet za jídlo? Trávit moře času v kuchyni? Pak toto je recept pro vás: Díky němu spotřebujete staré pečivo a vykouzlíte rychlou večeři či originální pohoštění pro návštěvu. Recept stojí na nepříliš známé houbě špičce obecné, pokud ji nemáte, můžete ji nahradit jinou houbou. Celý postup najdete i na videu v článku.

Ingredience na jednu topinku:

hrst kloboučků špičky obecné (nebo jiné houby)
pořádný krajíc chleba 
1/2 jarní cibulky 
špetka celého kmínu 
1 vejce z volného chovu
lžíce smetany (nebo mléka či vývaru)
pár lístků čerstvé petrželky 
máslo
sůl
čerstvě mletý pepř 

Postup:

Opečte z obou stran krajíc staršího chleba na másle. Topinku dejte stranou.  Na dalším másle nechte změknout jarní cibulku. Přidejte špičky, k nim kmín a sůl. Po dvou minutách zakápněte smetanou (tu můžete nahradit i mlékem), rozklepněte vajíčko, i to osolte. Míchejte, než budou vejce hotová. Přidejte nasekanou petrželku a opepřete. 
Smaženici přendejte na topinku a podávejte (třeba) s kvítky jetele, který roste často hned vedle špiček. Recept je od známé kuchařky Koko, najdete ho níže na videu: 

Doporučujeme

Články odjinud