Lahodné recepty z jarních kopřiv: Zkuste bramboráčky, pomazánku i těstoviny

21. 4. 2023
Na jaře si do jídel můžete zařadit řadu zdravých zelených rostlin a bylinek, mezi něž patří i kopřiva dvoudomá. Ta je bohatá na vitaminy a minerály a lze ji rychle a snadno zařadit do jídelníčku. Tyto recepty si oblíbíte!

Kopřivové bramboráčky

Co budeme potřebovat:

• 500 g brambor – oloupané a nastrouhané
• 3 lžíce kopřiv – spařené, nasekané
• 4 lžíce smetany ke šlehání
• 3 stroužky rozetřeného česneku 
• 1 ks rozšlehaného vejce
• sůl a pepř dle chuti
• asi 5 lžic polohrubé mouky na zahuštění
• olej na smažení

Postup: Z kopřiv použijeme pouze listy, které opláchneme, vhodíme na pár vteřin spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme. Syrové brambory nastrouháme, přidáme kopřivy, vejce, česnek, smetanu, sůl a pepř dle chuti, zahustíme moukou dle potřeby a dobře promícháme. Těsto nabíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem, kde tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové dáváme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Smažit můžeme i v lívanečníku. Podáváme ihned jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu.

Zkuste i recept na bramboráky s kadeřávkem! Podívejte se na video:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Cesta za pracovním úspěchem bude trnitá a bolestná. Nadřízený však ví, že patříte k dobrým pracovníkům a nechce vás potopit. Pakliže si chcete zachovat čistý štít, tak se věnujte zadaným…