Láska zvyšuje atletické výkony!

Láska zvyšuje atletické výkony!

O vlivu soulože na atletický výkon mnozí trenéři spekulují. Jedni tvrdí, že sex těsně před sportovním výkonem ubírá atletům sílu a výkonnost, jiní soulož naopak doporučují.

Nová kalifornská studie ale potvrzuje, že pokud neprospívá výkonu atletů sex, pak určitě láska. Sportovci, kteří mají láskyplný vztah, jsou mnohem výkonnější a mají větší výdrž.

„Podle našich objevů velmi prospívá výkonu atleta, když je v milujícím vztahu, zvláště pokud je to trvalý a láskyplný vztah,“ tvrdí docentka Kelly Campbell z California State University v San Bernardinu.

Z analýzy několika set sportovců vyplynulo, že 55 procent z nich má vyšší výkon, když jsou zamilovaní či mají trvalý a láskyplný vztah. Přitom pro atlety samotné je důležitější oddanost protějšku než vášeň a intimita. Muži obecně považují lásku při sportu za důležitější než ženy (atletky).

Nejvíce si lásky jako dodavatele energie cení boxeři a snowboardisti. Naopak hokejisté a basketbalisté či fotbalisté nejčastěji uvádějí, že láska může snížit či zhoršit jejich výkonnost. Také atleti a atletky, kteří mají žárlivé či příliš náročné partnery tvrdí, že jim takový vztah sportovní výkonnost zhoršuje.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Plekanec a Vondráčková: Čekají kluka, nebo holku?!

Doporučujeme

Články odjinud