Laskání od ženy vzbuzuje v mužích hazardní chování

Laskání od ženy vzbuzuje v mužích hazardní chování

Ženy si často stěžují, že mužům chybí něha. Samy se tak většinou svým protějškům snaží laskání a něžnosti dopřávat, jenže zadělávají si tím podle psychologů na problém.

Na muže totiž v laskavých ženských rukách působí neuvědomované síly. Při pocitu bezpečí a fyzicky příjemné intimity se totiž začnou chovat hazardně. Prostě mají větší chuť riskovat.

V mužích se ve chvíli, kdy je žena laská a chová se k nim něžně, evokují vzpomínky na dětství, a jako děti si tak připadají. To s sebou nese také fakt, že nemusejí být tak zodpovědní a mohou více riskovat.

Psychologické pokusy a testy prokázaly, že podobný vliv nemá na muže pouhé potřesení rukou či rozhovor se ženou. Chování mužů se skutečně mění až ve chvíli, kdy se k nim žena chová fyzicky něžně a dotýká se především jejich zad.

Profesor Jonathan Levav z newyorské Columbia University to vysvětluje tím, že u dítěte při tělesném kontaktu s matkou dochází k vývoji smyslu pro dobrodružnost.

„Děti jsou mnohem ochotnější riskovat a zkoumat neznámé prostředí a divné situace tehdy, když se jich matka dotýká… A my jsme zjistili, že muži, kterých se dotýkaly ženy, se cítili bezpečněji a riskovali více než ti, kterých se nikdo nedotýkal.

Ale platilo to jen v případě, že se jich dotýkaly ženy, u doteků od mužů tento efekt pozorován nebyl. Nejsilnější vliv byl zaznamenán při doteku ženy mužových zad, větší než při doteku mužovy ruky,“ tvrdí profesor Jonathan Levav.

ČTĚTE TAKÉ:
Hormonální antikoncepce oslabuje libido žen

Doporučujeme

Články odjinud