Léčba česnekem opravdu funguje!

Léčba česnekem opravdu funguje!

O blahodárných účincích česneku bylo napsáno dost a dost. Přesto je česnek stále předmětem zájmu lékařů z celého světa. O významu česneku pro lidské zdraví prý zdaleka ještě nevíme všechno.

Česnek snižuje už v nízkých dávkách krevní tlak, reguluje průtok krve a výrazně ovlivňuje hladinu cholesterolu. Podle posledních průzkumů jeden stroužek česneku (v syrovém stavu asi 3g) sníží při dlouhodobém podávání hladinu cholesterolu v krvi až o dvacet procent! Česnek také prokazatelně brzdí rakovinné bujení a zpomaluje projevy arteriosklerózy.

Japonští alergologové nedávno zjistili, že česnek funguje jako účinná látka proti nepříjemným alergiím, které trápí až třetinu populace vyspělých zemí. Působí také jako antioxidant a posiluje celkovou imunitu organismu.

Proč se česnek coby účinný lék ještě stále ve větší míře neprosadil? Důvod je malicherný - charakteristický a nepříjemný zápach nejen z úst konzumenta. Tomu však lze zabránit například tak, že jako zákusek rozkousne člověk po česneku ještě několik zrnek kávy. Česnekový zápach prý dokáže úspěšně neutralizovat také žvýkání snítky petržele.

K dostání jsou také česnekové tablety nebo česnekové pasty. U těchto výrobků by měl být následující zápach omezen.

Silné pálení česneku lze snížit tepelným zpracováním. Osobně jsem však přesvědčen, že pro optimální účinnost léčby, především chřipky, je třeba aby česnek v krku pořádně pálil.

Recepty s česnekem najdete zde.

autor: Michal zdroj: Plus

Doporučujeme

Články odjinud