Léčivé doteky | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Léčivé doteky

[Soutěž] Masáž je nejstarší formou léčby. Její metody a blahodárné účinky jsou známé více než čtyři a půl tisíce let. Rozlišujeme přes sto druhů masáží, jejichž kořeny sahají do všech koutů světa. Jsou nepostradatelným pomocníkem v boji proti únavě, psychickému napětí nebo nespavosti. Dokážou stimulovat nebo naopak uklidňovat tělo i duši.

Masáž je jedna z mála speciálních procedur, na které se shoduje východní i západní přístup k medicíně. Pozitivně ovlivňuje většinu částí lidského organismu. Nejvíce působí na kůži, svalstvo, krevní oběh a lymfatický systém. Ovlivňuje též dýchací aparát, zažívací trakt a nervovou soustavu.

Nemáte-li s masáží zatím ještě žádné zkušenosti, začněte například s medovou masáží. Jde o velice účinnou detoxikační metodu, při které se vyplavují z těla veškeré škodliviny, aktivují se vnitřní orgány a dochází k dokonalé relaxaci celého organismu.

Velmi oblíbené jsou též reflexní masáže nohou či rukou. Tato jemná, rychlá a efektivní metoda posiluje imunitní systém, zlepšuje obranyschopnost organismu a spouští samoléčebné procesy.

Přemýšlíte, jak se zbavit celulitidy? Vyzkoušejte baňkování. Tato stará léčebná technika pracuje s principem podtlaku. Ten způsobí silné prokrvení, prohřátí a okysličení dané oblasti.

Nejenže si pomocí masáží utužujeme fyzickou kondici, ale tím, že oživujeme tělesné orgány, zpomalujeme i proces stárnutí.

Pokud i vy chcete zůstat mladí a fit, soutěžte dnes s námi o kosmetické balíčky od společnosti ALPA, a. s.

SOUTĚŽIT MŮŽETE ZDE

Doporučujeme

Články odjinud