Lednová švihadlová výzva 2023: Pomozte pohybem handicapovaným holčičkám

Lednová švihadlová výzva 2023: Pomozte pohybem handicapovaným holčičkám

S příchodem nového roku si většina z nás dává jedno důležité předsevzetí - začít se hýbat a shodit nadbytečná kila, která nás trápí. Co takhle spojit pohyb s něčím užitečným? Leden přímo vybízí k tomu, abychom na sobě začali makat a když můžete navíc pohybem pomoct nejenom sobě, ale i někomu jinému, je to výhra na obou stranách. Motivací pro vás může být lednová švihadlová výzva, která má jasný cíl: vybrat 1 milion korun pro handicapované holčičky Arianku a Pavlínku. Jdete do toho?

Lednovou švihadlovou výzvu mají na starost zakladatelé ze Švihej.cz Tomáš a Marek Vaněčkovi spolu se zakladatelem spolku Srdce na pravém místě Jakubem Kohoutkem. Jedná se již o třetí ročník a cílem té letošní výzvy je překonat dohromady 100 000 000 přeskoků přes švihadlo a vybrat 1 milion korun pro handicapované holčičky Arianku a Pavlínku. Pomůžete jim?

Chcete vědět víc o švihadlové výzvě? Podívejte se na video:

Kam půjde výtěžek?

Arianka a Pavlínka jsou obě zdravotně znevýhodněné. U Arianky se objevily zdravotní komplikace už u porodu. Trpí centrální hypotonií, epilepsií (Westův syndrom) a je krmena nosogastrickou sondou. Nedávno navíc prodělala operaci oboustranného rozštěpu patra.

Pavlínka má vzácný genetický syndrom. Trpí Phelan McDermid syndromem, který s sebou nese mnoho zdravotních komplikací. Její diagnóza vyžaduje nepřetržitou péči, několikahodinové cvičení každý den a časté návštěvy lékařů. Konkrétním syndromem trpí na celém světě zhruba 2 500 lidí. 

Pokud se podaří vybrat 1 milion korun, budou oběma holčičkám dopřány tolik potřebné kvalitní rehabilitace, ale také nové automobily, které jsou v rámi jejich léčby naprosto nezbytné.

Jak na to? 

Je to naprosto jednoduché. Zapojit se do výzvy může kdokoliv z vás! Stačí zaplatit minimální startovné 199 Kč na platformě Donio.cz, ale přispět můžete i více. Všechny příspěvky jdou na konto holčičkám. Skákat může naprosto každý - děti, dospělí i senioři. Můžete skákat sami za sebe nebo vytvořit tým maximálně o 5 členech. Pozvěte své kolegy z práce nebo kamarády a vzájemně se motivujte! Nesmíte však zapomenout všechny přeskoky zapisovat na web Akcesrdce.cz

Udělejte něco pro sebe i pro druhé

"Hlavním cílem celé výzvy je samozřejmě přispět na dobrou věc, ale zároveň tě chceme motivovat k pohybu a překonávání sebe sama," říkají k výzvě zakladatelé Svihej.cz Tomáš a Marek Vaněčkovi. Nejenom, že díky švihadlu spálíte mnoho kalorií, zbavíte se tak nadbytečných kilogramů a ještě posílíte tělo, navíc se díky švihadlu vrátíte do dětských let a užijete si tak spoustu zábavy. Celý průběh výzvy můžete sledovat pod hashtagem #SvihamSrdcem a proniknout tak do komunity lidí, kteří mají srdce na pravém místě, pomáhají pohybem a vzájemně se motivují. Tak co, skočíte do toho taky?

Doporučujeme

Články odjinud