Lehká rajčatová polévka s cizrnou a cuketou je ideální do letních veder

Sezona rajčat je v plném proudu. Jednoduchá rajská polévka s cizrnou vám nahradí lehký oběd a přitom se budete cítit lehce i vy. Místo čerstvých rajčat – buď spařených a oloupaných, nebo jen nakrájených – klidně použijte rajčata z plechovky, jak je uvedeno ve videu.

Ingredience

800 ml vývaru nebo vody
čerstvá rajčata nebo 1 plechovka rajčat
1 cuketa
1 plechovka cizrny
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
koření: chilli, oregano, římský kmín, bobkový list
sůl

Postup

Rozehřejte v rendlíku olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Restujte 7 minut a přidejte na kostičky pokrájenou cuketu. Zasypte kořením a ještě chvilku restujte. Cizrnu z plechovky jemně rozmačkejte a přidejte do rendlíku. Přilijte pasírovaná rajčata a nakonec zalijte vodou nebo vývarem. Povařte 20 minut. Podávejte s krutony ze staršího chleba a zakápněte olivovým olejem. Celý recept pana Cuketky najdete ve videu v úvodu článku. Další jeho rychlé recepty najdete ZDE v pořadu Recepty pana Cuketky na Mall.tv

Doporučujeme

Články odjinud