Lehké večeře s vůní podzimu

15. 9. 2017
Lehké večeře s vůní podzimu
S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího - což ovšem nemusí znamenat těžkého. I podzimní zelenina nabízí mnoho možností, jak ji připravit znovu a jinak!

Rostbíf s bylinkovými bramborami

4 porce příprava: 45 minut + marinování

1,3 kg nízkého roštěnce, rostlinný olej, 1 kg brambor typu C, sůl a pepř, 100 ml olivového oleje, 2 hrsti bylinek (bazalka, rozmarýn, plocholistá petržel, tymián, šalvěj), červené chilli papričky, 50ml plnotučného mléka, 100 g rukoly MARINÁDA: 4 lžičky soli, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžičky mletého pepře, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžíce nasekaného oregana, špetka kajenského pepře, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce dijonské hořčice

Maso očistěte. Ingredience na marinádu smíchejte dohromady a maso jí důkladně obalte. Nechte do druhého dne odležet v ledničce (marinovat maso můžete až 5 dní, jen je potřeba každý den ho otočit). Troubu zapněte na 140 °C. V hluboké pánvi nebo pekáči rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran (i z bokul) zprudka opečte dozlatohněda. Pak ho zabalte do alobalu a vložte asi na 25 minut do trouby. Mezitím uvařte oloupané a nakrájené brambory doměkka. Asi 75 ml olivového oleje rozmixujte s bylinkami a chilli papričkou do konzistence pasty. Uvařené brambory rozšťouchejte na kaši.Pak do nich metlou zašlehejte bylinkovou pastu, zbytek oleje (podle potřeby i o trochu víc) a horké mléko. Míchejte, dokud kaše nemá jemně krémovou konzistenci. Podávejte s tenkými plátky rostbífu a rukolou. Zbytek masa použijte na večeři třeba do sendvičů.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Planetární konstelace prozrazují, že nyní mohou vaše náhodné pohnutky vykrystalizovat v příjemnou osudovou záležitost. Touto dobou můžete být silně přitahováni k protějšku, který disponuje…

Nejčtenější články

Články odjinud