Lehké večeře s vůní podzimu. Užijte si zeleninu z vlastní zahrádky

29. 8. 2018
S podzimem přichází i chladnější počasí, a tak je na čase zase začít vařit něco vydatnějšího – což ovšem nemusí znamenat těžkého. I podzimní zelenina nabízí mnoho možností, jak ji připravit znovu a jinak!

Rostbíf s bylinkovými bramborami

4 porce, příprava: 45 minut + marinování

1,3 kg nízkého roštěnce
rostlinný olej
1 kg brambor typu C
sůl a pepř
100 ml olivového oleje
2 hrsti bylinek (bazalka, rozmarýn, plocholistá petržel, tymián, šalvěj) 
červené chilli papričky
50 ml plnotučného mléka
100 g rukoly

MARINÁDA:
4 lžičky soli
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky mletého pepře
2 utřené stroužky česneku
1 lžíce nasekaného oregana
špetka kajenského pepře
1 lžíce worcesteru
1 lžíce dijonské hořčice

Maso očistěte. Ingredience na marinádu smíchejte dohromady a maso jí důkladně obalte. Nechte do druhého dne odležet v ledničce (marinovat maso můžete až 5 dní, jen je potřeba každý den ho otočit). Troubu zapněte na 140 °C. V hluboké pánvi nebo pekáči rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran (i z boku) zprudka opečte dozlatohněda. Pak ho zabalte do alobalu a vložte asi na 25 minut do trouby. Mezitím uvařte oloupané a nakrájené brambory doměkka. Asi 75 ml olivového oleje rozmixujte s bylinkami a chilli papričkou do konzistence pasty. Uvařené brambory rozšťouchejte na kaši.

Pak do nich metlou zašlehejte bylinkovou pastu, zbytek oleje (podle potřeby i o trochu víc) a horké mléko. Míchejte, dokud kaše nemá jemně krémovou konzistenci. Podávejte s tenkými plátky rostbífu a s rukolou. Zbytek masa použijte na večeři třeba do sendvičů.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Volné dny si užíváte plnými doušky a doufáte, že se vám bude i další měsíc pěkně dařit. Pokud však zanedbáte trénink a doplnění energie odpočinkem, můžete se s výbornými výkony rozloučit.…

Nejčtenější články

Doporučujeme