LENKA (41): Manžel si začal s naší chůvou, odešel za ní a ani se neomluvil

11 komentářů

Yveta
14. ledna • 11:29

Může se stát, že se Dan bude chtít vrátit k manželce. Přetvářku u milenky dlouho nevydrží, doma byl uvolněný a zvyklý na svoje pohodlí.... Bude záležet na ní, zda ho vezme zpátky. V žádném případě bych neopouštěla práci a po jeho návratu dělala ústupky. ...bude jí vysvětlovat, proč to udělal a chtít, aby něco změnila, to budou její ústupky.. Neustoupila bych a šla si dále jak chci.... Vlastní zkušenost.

Tamara
7. ledna • 17:59

Lenka, by si mela najit pres tu agenturu nejakou solidni pani na hlidani
treba i dve. A na tu studentku bych podala stiznost.
Aby vedela , ze s tatinkama se soulozit nema.

Jariska
4. ledna • 3:42

No jo, no. Kariera je pro mnohe zeny dulezitejsi, nez se starat o sve ditko. Jestli je v teto rodine nekdo sobecky, tak je to prave Lenka.
Takovy typ si nema deti porizovat. Nakonec se ji splnil sen, ze se muze/musi zabyvat svou zarivou karierou, jenze ted bude na vsechno sama a dobre ji tak!

Greta
4. ledna • 20:06

@Jariska: Jak to myslíte? Vrátila se do práce, když byly malému tři roky. Já nejsem zastáncem jesliček, ale dát dítko do školky a vrátit se do práce mi přijde v pořádku. Kdyby zůstala doma a starala se rodinu, manžel si našel milenku v práci, tak by tady zase byl komentář...No, jo, zůstala doma, nemá rozhled a kašle na manžela a možná i na sebe, tak ať se nediví. Čekala bych od těch co podvádějí (ať už muži, nebo ženy) slušné chování, zamiluju se jinde, tak původní vztah ukončím a vyřeším a teprve poté začnu vztah nový.

Jariska
5. ledna • 4:56

@Greta: Trilete dite je prilis male, aby vetsinu dne travilo ve skolce bez mamy za dohledu cizich ucitelek. Mit takove male dite jen na vikendy a vecery po praci mi nepripada spravne. V tomto veku se formuje spravny vztah mezi matkou a ditetem, coz mu zadna materska skolka nemuze dat. Jak rekl kdysi J.A.Komensky - dite do peti let patri matce. Od techto peti let dite se lepe uci samostatnosti v kolektivu stejne starych deti nez kdyz je trilete dite ponechano osudu v cizich rukou.

128
5. ledna • 19:51

@Jariska: Komenský žil ve středověku. Vztah jedné osoby ( matka,babička,pěstoun) a dítěte se formuje zhruba do roka,pak se formuje vztah k dalším osobám . Pak kolem dvou let nastupuje dětský negativismus, dítě si uvědomuje samo sebe atd. Ke správnému vývoji potřebuje dítě hlavně zázemí,bezpečí,bezpodmínečnou lásku a příklad milujících se rodičů, vnímá a osvojuje si vztahy mezi lidmi (blízkými i cizími). To vše do asi tří let. Nepotřebuje tatínka, který pusinkuje pupek cizí tetě. A od tří let nastupuje socializace, dítě potřebuje kontakt s vrstevníky,učí se přizpůsobovat atd. Izolace jen s matkou je špatně,rozvoj v kolektivu je potřeba, člověk je tvor stádní. Nebyl vývojově nejrychlejší ani nejsilnější predátor,aby přežil,musel spoléhat na skupinu. To jen tak na okraj. A k článku-Lenka si počínala dobře. Šla do práce ve třech letech synka,zařídila soukromou ( tedy většinou velmi dobrou) školku,zajistila vyzvednutí a s manželem jezdili za kulturou. Tedy by mělo jít o dobrý vztah. A že se pán asi zamiloval a ON zničil synkovi rodinu,to je bez diskuze, není co řešit.A je pravda,co píše Greta- kdyby Lenka zůstala doma,tak do ní zase diskutující kopou,že zakrněla,nechala se živit,nedbala o sebe atd, takže si manžel "musel" najít milenku. Takhle je Lenka samoživitelka ne vlastní vinou a zase se do ní budou navážet že zneužívá příspěvky od státu,to už tu několikrát zaznělo. Ale podle mě se k situaci Lenka staví vyrovnaně,nedělá scény,je si vědoma, že synka bude hlavně živit a vychovávat sama. To manžel a ta jeho rozhoďnožka se sladkým pupkem ( budoucí paní učitelka,no nazdar) zničili dítěti domov a nabídli mu podivnou "střídavou péči". Pak nemá být tolik deviantů a depresivních,kolem sebe střílejících mladých lidí.Proč diskutující vždy kopou do těch podváděných a zraněných ?

Jariska
7. ledna • 3:10

@128: Komenskeho nazory na vychovne metody deti jsou nejen rozumne, ale dodnes respektovany v pedagogice. Komensky je znam po celem svete.
Ono totiz 'stredoveke nazory' jsou casto rozumnejsi nez ty moderni vychovne pokusne metody. Dite s matkou nemusi byt drzeno pouze doma. Jsou totiz aktivity, kde se dite muze pohybovat v kolektivu. Ovsem ne vic jak 8 hodin denne, ale hodinu ci dve, coz mu samozrejme prospeje. Navic matka, ktera je s malym ditetem doma, se mu muze venovat rozhodne lepe, nez osmihodinovym zamestnanim vycucana matka, je rada, ze dite nakrmi, umyje a strci do postele.

Jariska
7. ledna • 3:13

@Jariska: oprava: 'ne osm hodin denne, ale pouze hodinu ci dve...'

Jariska
7. ledna • 3:17

@Jariska: Jeste chci dodat, ze z takovych 'odstrcenych' malych deti vyrostou lide bez empatie. Rodicum tu predskolni peci vrati, ze je strci do starobince pri nejblizsi prilezitosti. A neni se cemu divit, ze tak vetsinou jednaji.

Miluše
7. ledna • 9:47

@Jariska: Diskutovat o J.A. Komenském je zbytečné. Podstatné je, že manžel přes 40 let se "zamiloval" do studentky něco přes 20 let a rozmlátil synovi domov. Pokud by se synem Lenka zůstala do jeho pěti let, stejně by tahle situace nastala, stejně by Lenka zůstala sama, navíc by možná slušně placené místo nedostala. A navíc -jak se dítě dostane do kolektivu,promořuje se a stoná. Synek by prostonal první i druhou třídu,Lenka by byla věčně na ošetřování,doháněla s ním učivo a nakonec ji zaměstnavatel vyhodí. To je totiž obecný vzorec dnešní doby.Takhle se to vyřešilo hned. Pán prožívá jedinečnou a pravou lásku,bude platit alimenty,živit studentku,ta pak taky půjde na mateřskou (doufám, že na pět let),tak ať si to užije. A Lenka vypadá vyrovnaně,ta se o synka postará. Je to špatně na všechny strany,ale takhle je to nejmenší zlo.

Miluše
6. ledna • 22:40

@128: Lenka se k situaci staví odpovědně a s noblesou. Je si vědoma, že syna bude vychovávat sama a nejméně 20 let (do svých 63 !! let) se nezastaví,než bude syn dospělý.Studentka-anděl s problémy s rodiči si najednou může najmout byt,po třech měsících hlídání, takže je jasné, že to platí manžel, táhne to s ní dle mých propočtů prakticky od začátku toho hlídání a z Lenky dělal blbku. A oni "jí" budou vyzvedávat syna,aby mohla pracovat. O jak velkorysé. Tady se opravdu nedá nic dělat. Lenka musí rychle zažádat o rozvod,uspořádat si život,věnovat se synkovi a hlavně dojít na tu agenturu a zrušit smlouvu o hlídání. Jako důvod k těm skvělým referencím může uvést, že hlídat tříleté dítě tak,že mu pustí televizi a ve vedlejším pokoji sexuje s jeho tatínkem jí pro rozvoj dítěte nepřipadá vhodné. Ať si to ta agentura přidá k těm úžasným referencím. Lenka si najde na vyzvednutí synka že školky někoho spolehlivého ,na manžela rychle zapomenout, ten si založil nový vztah a vrátit se to nedá.

Doporučujeme

Články odjinud