LENKA (47): Manžel mi nadělil novoroční dárek – rozvod

8 komentářů

Dasa63
19. dubna • 4:55

o lásku se nebojuje, ta buď je nebo není. když není, tak bych s ním ani být nechtěla, protože si akorát polezou na nervy.
Rambíša - nesouhlasím, další vztah může být mnohem lepší, než ten první, protože člověk do něj jde poučen a ví, do čeho leze :-)

Sklípkan
19. března • 1:15

Rambíša - proč si myslíte, že to dopadne stejně pořád žiju v naději , že existují fajn žensky a že nejste všechny stejný. Na to aby měl někdo parohy nemusí být snad starý ale to snad víte. Je zajímavý jak diskutujete a nejen vy a nejen v tomto případě. Pokud se jedná o chlapa tak skoro zlikvidovat. Pokud se jedná o ženu, natož o nemanželský dítě tak je v podstatě všechno ok. Snad jsme všichni stejní. Když má žena právo a doporučuje se to na diskusi tajit kukačku tak má taky chlap svatý právo ženu opustit . To ,že asi najde stejnou potvoru to nechte na něm. On už si když tak poradí.

lebahu
10. ledna • 17:12

Taky bych se v tomto případě spíš soustředila na praktické věci, tady není co zachraˇnovat, poradila bych se s právníkem na co všechno mám při vypořádání majetku nárok a snažila se pak na tom v klidu s manželem nějak dohodnout. Starší děti jsem pochopila že jsou plnoleté, nejmladšího odhaduju ho tak na 15 let by byl dobrej gól vyslat bydlet k tatínkovi, jeho jenom o pár let starší nová láska by jistě měla z péče nesnesitelného puberťáka radost. :-D Ale to je jenom taková škodolibá utopie, takže se spíš na péči domluvit nějak rozumně, aby to kluk odskákal co nejmíň.

Rambíša
10. ledna • 13:28

Přejte manžílkovi jeho úžasné "štěstí" s jistě o hodně mladší ženou....Však on bude někdy později litovat,až to nové manželství bude ve stejných kolejích,jako bylo to vaše,jen on už bude starý dědek a parohy mu nasadí ona,a možná že se i bude chtít rozvádět...Pak mu teprve napadne přemýšlet o tom,jaký byl kdysi proradný had!

Zebruška
10. ledna • 10:28

Tak chápu, že tohle je dost šok, to se prostě ve vztahu nedělá, nicméně její manžel to už udělal a teď je potřeba se s tím nějak vypořádat. Až odezní ten prvotní citový zmatek, tak jistě přijde na řadu vztek na manžela, že se takto zachoval, takže bych v první řadě doporučovala nedat se ovládnout ani přehnaným smutněním, ani vztekem, protože to by paní jen celý rozvodový proces výrazně zkomplikovalo. Měla by teď zachovat chladnou hlavu a řešit co nejrozumněji rozvod. O záchraně vztahu teď nemůže být ani řeč, tady není o co bojovat - manžel udělal ostrý řez a je jasné, že momentálně o nějaké znovuobnovení vztahu se ženou nemá nejmenší zájem (zvlášť jestli je ještě v období té prvotní zamilovanosti do jiné ženy, což asi stále je), takže by se jen trápila a nebylo by to k ničemu. Teď je třeba, aby důkladně vše prostudovala, aby si zajistila, že vše bude spravedlivé, aby se domluvili ohledně dětí - prostě přijmout fakt, že se rozvádím, a pracovat na tom. A pak bude čas věnovat se sama sobě a tomu, jak zvládat novou situaci.

Zaz
9. ledna • 23:59

Tady už nemá smysl o něco bojovat. Jak se chlap rozhodne, že opustí rodinu, dokonce má připravené rozvodové papíry, tak není cesta zpět. Lenka se s novou situací bude muset nějak porvat. Hlavně žádné schválnosti, zkusit se z toho šoku probrat, rozumně se domluvit na majetkovém vypořádání. Nejste jediná, která dostala takový dárek....

Elynor
9. ledna • 19:27

Teď má smysl si hlavně pořádně přečíst tu žádost o rozvod a návrh na úpravu vztahů k dětem a dohodu o vypořádání majetku. Aby se paní potom nedivila. Je to sice málo romantické, ale za určitých okolností by měl být upřednostněn pragmatismus :-)

farah.farah
9. ledna • 14:12

jako je to sutný, ale na to že to bylo tak růžový moc nevěřím, spíš si paní idealizovala to co je...jí nevadilo že už vlastně nemají vztah a spíš jen tak koexistují a připadalo jí že to tak je normální jemu možná taky do doby než s tou novou ženou zažil ještě ten pocit jaký to je když maj dva o sebe ještě fakt zájem.......smutný ale nejspíš nějak tak to asi bude. A jestli má nebo nemá smysl bojovat......tak zkusit to může ale pokud už je rozhodnutý tak na tom ona zřejmě nic nezmění.

Doporučujeme

Články odjinud