Lennonova milenka promluvila ze záhrobí

Po čtyřicet let chránila Sandra Caronová rodinné tajemství jako oko v hlavě. Nyní porušila mlčení a její odhalení se stalo světovou senzací. Sestra Almy Coganové, jež byla vůbec první anglickou ženskou popovou hvězdou, měla milostný poměr s Johnem Lennonem.

Alma zemřela v roce 1966 ve věku pouhých čtyřiatřiceti let na rakovinu. Za života se jí podařilo nejen držet se 109 týdnů s 20 Hit-Singles na špičce hitparád, ale navíc si vytvořit přesvědčivou image, že ji muži absolutně nezajímají, a proto se také nikdy neprovdala. Podle Sandry šlo však pouze o kamufláž, jež měla zamaskovat její vztah k ženatému Johnu Lennonovi.

„Kdyby žila déle, určitě by vstoupila do manželství,“ tvrdí Almina sestra, jež byla její důvěrnicí. A dodává, že šlo především o to, jak skrýt poměr, jenž se zrodil mezi tehdy dvaadvacetiletým Johnem, který byl od roku 1962 ženatý s Cynthií Powellovou a o rok později se mu narodil syn Charles Julian, před matkou, která by nikdy dceři nestrpěla, aby rozbíjela spokojené manželství.

Téměř neznámý Beatle a popová hvězda se poznali při zkouškách na Sunday Night at the Palladium. Okamžitě si padli do oka. „John byl Almou doslova posedlý,“ řekl jednou George Harrison. „Připadala mu nesmírně sexy, a když zemřela, byl naprosto zničený.“ Nikdo však ani netušil, že byli opravdovými milenci. Scházeli se potají v londýnském hotelu ve West Endu, kde se zapisovali jako pán a paní Winstonovi. Podle Johnova druhého křestního jména. „Viděla jsem, že to mezi nimi jiskří a cítí se k sobě silně sexuálně přitahováni,“ přiznala exmanželka Cynthia. „Nikdy mě však nenapadlo, že bych je měla skutečně podezírat.“

Ze ztráty Almy se však Lennon takříkajíc otřepal neuvěřitelně brzy. Za pouhé dva týdny po jejím skonu se seznámil s Yoko Ono. A dva roky nato podala Cynthia žádost o rozvod kvůli Johnově cizoložství. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud