Leona Machálková: Artur miluje adrenalin

Leona Machálková: Artur miluje adrenalin

Zpěvačka Leona Machálková měla hned na začátku nového roku důvod k oslavě, a to 10. narozenin syna Artura. Protože miluje adrenalin, dostal jako jeden z dárků ponor do potápěčské jámy v čestlickém aquaparku. Na oslavu přišel tatínek Artura, světoznámý český výtvarník, architekt a profesor Bořek Šípek.

Váš syn Artur oslavil již 10. narozeniny. Jaké překvapení jste mu přichystala?

Slavit jsme začali už ráno - dostal snídani do postele a první gratulace se již začaly hrnout z mobilu. Hned po škole jsme odjeli do Aquapalace v Čestlicích, kam moc rádi chodíme. Artur již delší dobu toužil po zážitku potápět se, a v den jeho 10. narozenin se mu to splnilo. Byl nadšený a je mi jasné, že u jednoho "ponoru" nezůstane... Po příjemných 3 hodinách, které jsme v aquaparku strávili s kamarády a tatínkem Bořkem, jsme společně odjeli do Průhonic pochutnat si v naší oblíbené hospůdce, slavnostně popřát, dát dárky a slavit...

Jaké dárky od vás dostal?

Artur dostal spoustu dárků a měl radost ze všech - rockerských bot, cool trička "Goodbye Kitty" na škádlení holek ve škole, z krásného Buddhy do své již rozsáhlé sbírky, ale jedničkou byl vytoužený notebook. Nadšený byl také z poukázky na další "adrenalinový zážitek" - a sice na skydiving, na který se těší spolu s kamarádkou Nikolkou, od které dárek dostal.

Jak trávil čas v aquaparku Bořek Šípek, který přišel narozeniny strávit se svým synem Arturem?

Tatínek Bořek není zrovna vodomil, ale chybět pochopitelně nemohl. Rád podpořil syna při potápění, ale potom raději zašel na masáž, aby si odpočinul. Když jsme se ho ptali, jaká byla, odpověděl že skvělá, že hned usnul.

Jak se Arturovi líbilo v potápěčské jámě?

Z potápění byl Artur naprosto unešený. Bazén s potápěčskou jámou zaujal i mě. Setkali jsme se s profesionálním a přátelským přístupem instruktora, který se Arturovi a jeho kamarádce báječně věnoval. Děti to bavilo a obě si sáhly na dno, naštěstí ne svých sil, ale na dno bazénu, z čehož byly nadšené. Je to pěkná podívaná i pro nás přihlížející, jakou z toho mají děti radost, všechny ty bublinky atd.

Kde se naučil tak skvěle potápět?

Artur plave odmalinka. Začali jsme v jeho 3 měsících na dětském plavání v jednom z pražských Baby klubů. Od jeho 3 let dodnes každý týden plaveme na strahovském bazéně s trenérkou. Je to jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem v jeho životě učinila. Chlapec je mezi námi vodní živel, říkám mu ty moje kachničko, protože ho z vody často nemůžu ani dostat. Plave senzačně, je otužilý a má z pohybu ve vodě obrovskou radost. Je i tak trochu pyšný na své svalnaté tělo, což v jeho věku není až tak obvyklé. Takže je to vlastně dlouhodobý nepřetržitý proces, ve kterém vidím smysl, potěšení a radost.

Chystáte se spolu ještě o jarních prázdninách na hory, nebo vás již čekají pracovní povinnosti?

Pracovní povinnosti dávno běží, ale podstatnou část jeho jarních prázdnin strávíme na horách. Milujeme lyžování, Artur zejména snowboarding, je to koneckonců mladíček nové generace a jsme tak trochu závislí na zimních radovánkách. Jak je chvilka, šup na hory - na vzduch, svištět po kopcích a užít si legraci s kamarádama. Zkrátka a dobře, sport je jedno ze silných pout, které nás spolu drží.

Alena Hájková, viposobnosti.eu Foto: herminapress

Doporučujeme

Články odjinud