Leoš Mareš: Nevím, jak žít z běžného platu

Leoš Mareš: Nevím, jak žít z běžného platu

Leoš Mareš (31) patří k našim nejžádanějším moderátorům a tomu odpovídají i jeho příjmy. Na rozdíl od jiných českých celebrit však umí užívat života. Prsten pro snoubenku Moniku ho stál téměř milion korun a jeho tři luxusní auta dohromady stojí téměř sedm milionů.

"Já se řídím příslovím: ´Užívej života a hleď přímo budoucnosti´," říká Leoš Mareš."A nejdůležitější je pro mě kolem sebe mít lidi, se kterými je mi fajn, jenže to je jediná věc, která se nedá koupit. Tak proč rozumně neutrácet." Představa, že by měl žít z běžného platu, jako je třeba 20 000 korun měsíčně, je pro něj nepředstavitelná.

"Nevím, co bych dělal. To si ani nedokážu představit. Asi bych se musel zbavit svých tří aut a bydlení, ale jestli by to nějak šlo, nevím. Neodpustil bych si hledat okamžitě způsob, jak vydělat víc peněz," přiznává Mareš. To, že se stal právě moderátorem, podle něj není náhoda.

"Moderátorství se naučit dá, ale dobré moderátorství, to už ne," tvrdí Leoš Mareš. "To už musí v člověku být. Uvádět nějaký pořad dokáže každý, kdo ví, jak nějakým tréninkem snížit nervozitu a dokáže před lidmi vystupovat spontánně. Těch je spousta v různých firmách, kde se dělají prezentace nebo se mluví na poradách. To je vlastně všechno moderování." A dodává: "Ale dobrý moderátor se neobejde bez pohotovosti a bez vzrušení před začátkem show. Ta je asi nejdůležitější, to nastartování. A pak musí mít vtip."

Leoš Mareš se ve svém oboru považuje za samouka. Něco odkoukal od starších kolegů, ale mnoho jich nebylo: "Já jsem vyrůstal v době, kdy takové show, jaké teď děláme, neexistovaly. Líbil se mi Dvořák, Šimek, Krampol, ale to byli spíše oblíbení komici, zatímco já komik nejsem."

Na letošní dovolenou nevyjel Leoš Mareš nikam daleko, jen na chatu do Jižních Čech. Zato příští rok si to vynahradí na cestě svatební. "Chystáme velkou svatbu na příští léto, ale zatím hledáme to pravé místo. Podle toho teprve budeme vybírat termín," prozradil úspěšný moderátor.

Doporučujeme

Články odjinud