Letní kosmetická výbava

Letní kosmetická výbava

Během prázdnin nás plně zaměstnává slunečné počasí a s ním spojené chvíle odpočinku, relaxace pod širým nebem a také zasloužené prázdniny, ať již v tuzemsku či v horkých oblastech kolem moře. I v tomto období klidu a relaxace je na místě cílená péče o tvář i tělo. Proto však nemusíte trávit hodiny v koupelně a používat nepřeberné množství lahviček s krémy a barvami.

V letních měsících si klidně zjednodušte zkrášlovací rituály na minimum, což ovšem neznamená, že se začnete zanedbávat. Místo dvou přípravků použijte ten, který plní více funkcí. Hledejte lehké produkty, které osvěží a nezatíží již tak namáhanou pokožku, kterou denně bombardují sluneční paprsky a vysoké teploty.

Svou pozornost soustřeďte na ochranu před slunečním zářením, neboť jeho intenzivní působení způsobuje předčasné stárnutí tím, že poškozuje kolagenová vlákna v pleti. Ta mají na starost pevnost a pružnost a jejich poškození vede k ochablosti a povolení kontur obličeje i těla, o vráskách nemluvě.

Vysoké teploty jsou pro celý organismus velmi náročné; nadměrné pocení, zadržování vody a s tím spojené pocity nedostatku svěžesti, s tím vším si hravě poradí moderní kosmetické přípravky a samozřejmě také dostatečný pitný režim a vyvážená strava.

Tvář

Intenzivní čistící sérum Reponse Purete od Matis se rychle vstřebává a účinně zmatňuje a udržuje pokožku čistou díky obsahu jemných ovocných kyselin a výtažkům ze žlutého stromu. Ty společně regulují činnost mazových žláz a stahují rozšířené póry. Sérum používejte na očištěnou tvář pod denní či noční krém.

Cena: 1499 korun

Zapomeňte na těžké krémy a hutné make-upy. V letní období je lepší a příjemnější volbou ochranný tónovací krém, který pleť pokryje účinným štítem proti slunečnímu záření a zároveň dodává potřebnou hydrataci a sjednotí barvu. Ideální spojení všech těchto vlastností nabízí denní ochranný krém DayWear Plus Sheer Tint od Estée Lauder. Ten obsahuje UV filtr 15, čímž zajišťuje dostatečnou ochranu tváře a zároveň komplex antioxidantů proti škodlivinám z ovzduší. Skrytá barva se objevuje na pokožce v okamžiku, kdy krém vtíráte to pleti a vytváří stejnoměrný povrch a tón pokožky.

Cena: 1200 korun

Během slunných týdnů zapomeňte na tradiční tvářenky v růžových odstínech a místo toho sáhněte po zlatých či bronzových tónech. Ty totiž vypadají i na mírně opálené pleti přirozeně a podporují sluncem políbenou pokožku. Zatímco růžové, červené či meruňkové tvářenky vypadají příliš nápadně až násilně, zlatavé a bronzové skvěle nechávají vyniknout letně zbarvené tváři. Výborných pomocníkem, který nahradí tvářenku, ale i oční stíny či pudr pro modelaci kontur obličeje, jsou Zlaté rozjasňující perly na tvář z řady Arabian Glow od Avonu. Snadno se nanášejí, nehrozí rozsypání pudru a výsledek vypadá přirozeně a tvář rázem rozzáří.

cena: 449 korun

Líčení

Voděodolných řasenek je na trhu nepřeberné množství, ne každá však opravdu vydrží pobyt ve vodě či horké počasí a zároveň nezatíží řasy do takové míry, že je nepoškodí. Na slunné měsíce hledejte takové líčidlo, jenž nabídne dlouhou trvanlivost výsledku a přitom lze snadno odlíčit, protože zbytky maskary vedou k lámání řas. Mimořádnou kvalitu i výsledky nejen slibuje, ale také skutečně plní voděodolná varianta vibrační řasenky Ôscillation luxusní francouzské značky Lancôme. Při její aplikaci stačí zmáčknout malé tlačítko a jedním pomalým tahem nanést a rázem získáte krásně tvarované, oddělené a neskutečně dlouhé řasy, které takto vydrží dlouhé hodiny a bez ztráty odolá plavání i letnímu dešti.

Cena: 1200 korun

Nejen tvář trpí nedostatkem hydratace a nadměrných sluněním. Rty samy o sobě mají nedostatek mazových žláz a tak se nepříznivým vnějším vlivům jen těžko brání. Proto sebou vždy noste výživnou rtěnku nebo tónovaný balzám na rty, který dodá hydrataci, hebkost a také oživí jejich barvu. Růžová ovocná tyčinka Labello Dragon Fruit dodá rtům módní okouzlující vzhled. Kromě vůně, v které se skrývají voňavé tóny rebarbory, melounu, růže, mléka a vanilky obsahuje tyčinka celou řadu ingrediencí. Ty jsou zárukou péče, ochrany před ultrafialovým zářením a dlouhodobé hydratace důležité pro mladistvé rty. Mandlový a jojobový olej jemně ošetřují citlivou pokožku rtů a chrání je před vysoušením, Bambucké máslo udržuje rty měkké a vláčné a pro neodolatelný atraktivní vzhled rtů jsou přidány také blyštivé stříbrné pigmenty.

cena: 45 korun

Protože sluníčko vykouzlilo na tváři krásnou bronzovou barvu, ostatní líčidla již nejsou tolik potřeba. Pokud chcete skutečně rozzářit svůj pohled, budete vedle řasenky potřebovat také lehce třpytivý, světlejší oční stín. Ideálním produktem, se kterým se snadno nalíčíte a výsledek dostatečně dlouho vydrží, je oční stín Masterpiece Colour Precision Eyeshadow od Max Factor. “Řada žen si myslí, že nalíčit si dobře oči pomocí stínů je něco, co se nedá jen tak doma zvládnout a předem to vzdávají. To je ale škoda, protože pomocí přesného aplikátoru Masterpiece Colour Precision Eyeshadow se pro vás vytvoření perfektního očního make-upu stane nejlepší zábavou – nikdy před tím se vám nepodařilo nalíčit se jemnou barvu tak snadno a rychle a přitom dosáhnout tak perfektního výsledku," říká Pat McGrath, špičková vizážistka. K bronzové pleti se skvěle hodí jemný béžový odstín Pearl Beige.

cena: 269 korun

Tělo

Při sprchování či koupeli zapomeňte na klasická mýdla, která již tak dost namáhanou pokožku ještě více vysuší, protože odstraňují přirozenou ochrannou bariéru, které ji pokrývá. Pro důkladnou a zároveň jemnou očistu a osvěžení zároveň sáhněte po hydratačním sprchovém gelu s obsahem vonných olejů. Pro horké letní dny je ideální volbou sprchový gel Body Beautiful značky Body Basics. Ten obsahuje výtažky z aloe vera a přírodní esenciální oleje z pomerančů, citrónů, galbaníku a levandule. Po jeho použití si užijete pocit maximální čistoty a svěžesti.

Cena: 199 korun

Odvážné letní modely, krátké šortky a sukně vyžadují hladké tělo s atraktivním odstínem. K tomu pomůže přirozeně sluníčko nebo samoopalovací přípravky, které při správném výběru a aplikaci dokáží proměnit porcelánovou pleť v bronzovou. Když už letní opálení máte, tak si je hýčkejte hydratačními krémy a mléky a nebojte se ani lehkého závoje třpytek, které opálenou pokožku ještě více zkrášlí. Žhavým favoritem letošního léta v péči o tělo je bezesporu lehce třpytivý gel na tělo Glow To Wear z letní kolekce Givenchy. Přípravek se lehce nanáší a osvěžuje pokožku. Jeho decentně zbarvený tón tvaruje tělo třpytivými odlesky. A navíc voní po jasmínu, vanilce a květu pomerančovníku.

cena: 970 korun

V horkém počasí zapomeňte na těžké orientální či velmi květinové vůně, raději sáhněte po lehké toaletní vodě s jemným a osvěžujícím odérem ovoce, čaje a lehkých dřev. Skvělou volbou pro letní dny je svěží toaletní voda Thé Bergamote francouzské značky L'Occitane, která ihned zaujme díky výrazným aromatickým kontrastům. Setkávají se zde lístky černého čaje s kalábrijským bergamotem, který ještě umocňují svěží tóny mandarinky a grapefruitu s kapkou kardamonu. Dřeva v základu prodlužují intenzitu čaje a tvoří nezapomenutelnou voňavou stopu.

Cena: 490 korun

Nohy

O čaji již byla řeč v souvislosti s jeho osvěžujícím aroma, jeho blahodárné účinky však jdou mnohem dále. Výtažky se zeleného čaje působí proti volným radikálům a jeho vůně navíc báječně osvěžuje. V lehké emulzi na chodidla z řady Foot Works se setkává zelený čaj s mátou, čímž se účinky násobí. Lehký krém poskytuje chodidlům tolik potřebnou hydrataci a zároveň lehkost a příjemnou vůni.

Cena: 59 korun

Otevřené střevíčky a letní obuv vůbec si žádá dokonale vypadající chodidla včetně nehtů. Zde můžete popustit uzdu své fantazie, aniž by utrpěla seriózní image. V létě vyzkoušejte netradiční až bláznivé odstíny, různé ozdoby v podobě kamínků či kreativního zdobení. Maybelline představuje pro tuto příležitost naprosto ideální mini laky, u kterých se nemusíte obávat, že skončí vyschlé na dně šuplíku. Mini Colorama se toto léto představuje v 16 zářivých odstínech, ze kterého si vybere každý a jistě nezůstane jen u jedné malé lahvičky. Doporučujeme odstíny Dark Plum a Peach Star.

Cena: 29,90 korun

Odřeniny a puchýře se velmi často objevují nejen v létě a dokáží znepříjemnit den a znemožnit oblíbené prázdninové aktivity. Když se tak stane, nezoufejte a sáhněte o speciální náplasti zn. Compeed. Tyto náplasti jsou výjimečné svojí hydrokoloidní technologií, díky níž působí jako„druhá kůže“. Podstatou hydrokoloidní technologie je vlhké hojení. Hydrokoloidní částice obsažené na spodní straně náplasti udržují v pokožce vlhké prostředí, které výrazně zkracuje dobu hojení, což prokázaly i klinické studie. Náplasti Compeed, vytvářené odborníky na poranění kůže tak nejen dokonale ochrání vaši kůži svou voděodolnou a prodyšnou membránou před vnějšími nečistotami, ale především pomáhají puchýři či kuřímu oku rychleji se zahojit.

Cena: 99 korun

Vlasy

Ztráta pružnosti, barvy a větší křehkost a lámavost, to vše může potkat vaší kštici, pokud podceníte ochranu a výživu během prázdnin. Slunce dokáže vytáhnout z vlasů veškerou vláhu i barvu, což je fajn v případě světlých vlasů, ale i ty trpí bez dostatečné hladiny hydratace. V současném počasí, které rozhodně netrpí nedostatkem dešťových srážek, dochází také ze ztrátě objemu. Naštěstí s tím vším si poradí vhodně zvolená vlasové kosmetika. A nemusí to být mnoho nejrůznějších lahviček, tři bohatě postačí.

Na léto rozhodně vyměňte svůj obvyklý šampón za speciální přípravek, který chrání povrch vlasů před sluncem, mořskou i chlorovanou vodou a s tím spojeným vysušením a lámavostí. Dobrým ochráncem bujné kštice je jemný šampón z řady Sunsorials značky Matrix. Chrání vlasy před poškozením sluncem, mořskou a chlorovou vodou. UV filtry a slunečnicový antioxidant zajišťují výživu a jemnost vlasů a zanechávají je zářivě lesklé. Rozjasňující složky a svěží vůně dotváří celkový sluneční zážitek pro Vaše smysly. Biolage Sunsorials obsahuje unikátní čistící složky šetrné i pro barvené vlasy.

Cena: 309 korun

Abyste vlasy zůstavaly skutečně chráněné před náročnými vnějšími vlivy, je lépe, když péče zůstane na jejich povrchu. Klasický kondicionér nahraďte bezoplachovou péčí. Garnier toto léto uvádí novinku v podobě jedinečné kombinace obnovující kúry s výživným mlékem. Fructis DoubleCare usnadňuje rozčesávání, vyživuje díky avokádovým mikroolejům a dodává jemnost a lesk, aniž by tento přípravek zatěžoval účes. Pro zachování krásné barvy, sáhněte po růžové lahvičce, který zvyšuje odolnost vlasového odstínu.

cena: 99 korun

V podnebím plném vlhkosti není o zplihlé vlasy nouze. Proto je používání účinného stylingového přípravku, který hřívu načechrá a udrží přirozený objem bez zbytečného zatížení. Ideálním prostředkem nejen pro horké dny je sprej s lehkým objemovou vodou Chi Volume Booster, ten okamžitě zvětšuje objem, posiluje a hydratuje a to vše díky obsahu přírodního hedvábí.. Chrání povrch vlasů před vysokými teplotami během úpravy fénem či kulmou a zároveň usnadňuje rozčesávání.

cena: 340 korun

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud