Letní nealko drinky – osvěží, dodají energii a podpoří štíhlou linii

Letní nealko drinky – osvěží, dodají energii a podpoří štíhlou linii

Chcete se během horkých letních dnů pořádně osvěžit, načerpat energii a zároveň nepřibrat? Vyzkoušejte některý z nealkoholických drinků, které si snadno připravíte i doma. Díky síle brazilské guarany se zbavíte únavy a načerpáte energii, kterou budete v letních dnech potřebovat. A zelená káva s kokosem nejen, že osvěží, ale zároveň napomůže při hubnutí. Je libo jahodový či borůvkový koktejl, osvěžující zelenou kávu nebo ledový čaj?

JAHODOVÝ KOKTEJL PROTI ÚNAVĚ

Suroviny

¼ l mléka

15 dkg jahod

2 – 4 tabletky brazilské guarany (podle stupně únavy)

Cukr dle potřeby

Postup

Brazilskou guaranu v tabletách vhodíme do mléka a společně s ostatními surovinami pečlivě rozmixujeme. Ochutnáme, v případě potřeby dosladíme a znovu rozmixujeme. Nalijeme do skleničky, kterou na závěr ozdobíme čerstvou jahodou.

KÁVA PRO ŠTÍHLOU LINII

Suroviny

½ čajové lžičky zelené kávy s kokosem

200 ml vroucí vody

100 ml mléka

Cukr nebo med

Na ozdobu dietní šlehačka, lístek máty či meduňky

Postup

Na 1 šálek použijeme maximálně ½ čajové lžičky zelené kávy s kokosem, zalijeme vroucí vodou do 2/3. Dolijeme mlékem, v případě potřeby dosladíme cukrem či medem. Lze použít i rostlinné mléko, případně pít bez přidání mléka. Pijeme 1 šálek 30 minut před každým jídlem, maximálně 4x za den.

Pro ledovou variantu necháme základní recept vychladit, poté nalijeme do šejkru, přidáme ostatní ingredience, pár kostek ledu a důkladně protřepeme. Zdobíme dietní šlehačkou, lístkem máty či meduňky.

GUARANOVÝ LEDOVÝ ČAJ

Suroviny

0,25 l zeleného (černého, ovocného) čaje

2 – 4 tabletky brazilské guarany (podle stupně únavy)

Dle chuti třtinový cukr a limetka

Postup

Čaj připravíme dle návodu. Můžeme přidat lístky máty a plátek citronu, a vše necháme vychladit. Vychlazený čaj nalijeme přes sítko do sklenice, přidáme brazilskou guaranu v tabletkách a necháme rozpustit. Podle chuti můžeme dosladit cukrem, dochutíme limetkou a nakonec přidáme pár kostek ledu.

KOKTEJL Z BORŮVEK V SIRUPU A MLÉKA

Suroviny:

mléko

sklenice lesních borůvek v sirupu

plátek limetky nebo libovolného ovoce

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Mléko a lesní borůvky v sirupu promixujeme v mixéru. Dle chuti můžeme dozdobit plátkem limetky, citrónu nebo libovolného ovoce. Nepřislazujeme, borůvky v sirupu jsou díky zrání na slunci dostatečně sladké.

Foto: Štefan Weber

Doporučujeme

Články odjinud