Léto bez vrásek? Víme, jak zařídit, aby vám sluníčko žádné nepřidalo!

Léto bez vrásek? Víme, jak zařídit, aby vám sluníčko žádné nepřidalo!

Léto je sice super období a opálení prospívá naší kráse, na druhou stranu ale dlouhodobý pobyt pod slunečními paprsky není pro pleť ideální, protože urychluje tvorbu vrásek. Jak tedy proplout létem, aby na jeho konci byl počet nových vrásek minimální?

Chraňte se krémy

I když se zrovna nechystáte na pláž a nehodláte následující hodiny strávit opalováním, musíte si pokožku chránit. Na léto si proto pořiďte pleťový krém s vysokým ochranným faktorem, jelikož sluníčko vám může přidat vrásky i po cestě do práce nebo při posezení na zahrádce restaurace. Jdete-li k vodě, pak je opalovací krém s UV faktorem samozřejmostí. Nezapomínejte ale, že jednou se namazat nestačí. Poprvé byste krém měla nanést minimálně dvacet minut před odchodem z domu a mazat byste se měla i v průběhu dne, nejlépe po každém koupání. Kolem poledne, kdy je záření nejrizikovější, pak slunění raději úplně vynechejte.

Pokračování 2 / 5

Hydratujte, jak to jen jde

Hydratace je důležitá v každém ročním období a v létě obzvlášť. Hydratační pleťový krém je samozřejmostí, nezůstávejte ale jen u něho. Víc než kdy jindy se v létě zaměřte na pravidelné masky, které obsahují nejlépe kyselinu hyaluronovou a aloe vera. Po dni stráveném na slunci se po takové masce vaše pokožka krásně zklidní a dostatečně hydratuje. Na noc si pak pořiďte nesmývatelnou hydratační masku, která bude pracovat i v době, kdy spíte. A nezapomeňte tělo zavlažovat i zevnitř! Víc než kdy jindy dbejte v létě na pitný režim a dostatečný přísun obyčejné vody.

Pokračování 3 / 5

Brýle a klobouk

Pouze krémy jako ochrana proti slunci samozřejmě nestačí. Obzvlášť pokud se chystáte například na pěší túru nebo výlet na lodi, kde budete slunci vystavena delší dobu. Abyste zamezila tvorbě vrásek v obličeji, pořiďte si slušivý slamák, který vás nejen ochrání, ale ještě s ním uděláte parádu. Na výšlap vám pak dobře poslouží kšiltovka. Nezapomínejte také na sluneční brýle, jež ochrání okolí očí. Na pláži pak střídejte pobyt na přímém slunci s poleháváním pod slunečníkem.

Pokračování 4 / 5

Jídlo

Také jídlo má velký vliv na tvorbu vrásek. V létě a navíc u moře máte daleko snadnější přístup k opravdu čerstvým surovinám, tak ho využijte! Pokožce výborně prospívá avokádo, které ji hydratuje a dodává kolagen, zelený čaj chrání a regeneruje poškozené buňky, bobulovité plody a lesní ovoce dodají kůži jas a tvorbu nových buněk podpoří zdravé tuky jako panenský olivový olej či tuky obsažené v mandlích, sezamu nebo lososu. Vyhýbejte se však uzeninám, které stárnutí pleti zrychlují, či potravinám s obsahem cukru, který zabíjí elastin a kolagen.

Pokračování 5 / 5

Odpočinek

Také odpočinek je důležitý pro to, aby vrásky neměly šanci. Na sluníčku přece nemusíte být od rána do večera! Dejte své kůži občas klid a aspoň část dne na pláži zůstaňte pod slunečníkem. I tam vás slunce opálí, toho se bát nemusíte. Na dovolené si také dopřejte siestu, jak je v jižních státech zvykem. Po obědě si prostě běžte zdřímnout na hotel nebo si v pokoji čtěte knížku. V této době stejně není vhodné vystavovat se přímým slunečním paprskům, takže vám pauza nemusí vadit. Odpočinek ale dopřejte celému tělu. Hodně spěte, vypusťte práci a relaxujte. Podaří-li se vám předejít stresu, boj s vráskami máte napůl vyhraný!

Doporučujeme

Články odjinud