Léto u ohně II.: Zkuste kuře, cukety, cibuli či sýr na grilu

30. 7. 2016
Léto u ohně II.: Zkuste kuře, cukety, cibuli či sýr na grilu
Co je vždy vděčné při posezení u ohně či grilu? Vláčné cukety, mladé cibulky, jemné kuřecí maso a sýr halloumi, který se hned tak nepřipeče.

Kuřecí stehna marinovaná v tequile

4 porce příprava: 30 minut + marinování

4 kuřecí stehna, 2 limetky, 1 lžíce soli, 2 lžičky cukru, 100 ml tequily, 2 stroužky česneku, 2 červené papriky, 2 červené chilli papričky, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 1 ananasu, tortilly

Stehna rozdělte na horní a dolní. Smíchejte lžičku limetkové kůry a všechnu šťávu s 200 ml vlažné vody. Přidejte sůl, cukr, tequilu a drcený česnek a rozmíchejte. Do marinády naložte maso a odložte na hodinu do chladu. Papriky, chilli papričky a na proužky nakrájenou cibuli rozložte na plech a potřete olejem. Pečte při 200 °C, až se na paprikách budou tvořit puchýřky. Papriky a jednu chilli papričku nechte spařit v sáčku. Pak je oloupejte, nakrájejte, zbavte stopek a semen a rozmixujte s pečenou cibuli, 2 lžícemi oleje a solí. Zbylou chilli papričku nakrájejte na kolečka. Stehna potřete zbylým olejem a na rozehřátém grilu z každé strany opékejte asi 10 minut. Nakrájený ananas napíchněte na jehly. Grilujte s kuřetem. Maso nechte 5 minut odpočinout v teple. Kuře servírujte s ananasem, chilli omáčkou, tortillami a na kolečka nakrájenou opečenou chilli papričku.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Po vydatném spánku se cítíte jako znovuzrozeni. Právě to jste potřebovali. V práci stihnete vše jako mávnutím kouzelného proutku, ale pracující v ženském kolektivu se pořádně unaví. Už…

Nejčtenější články

Doporučujeme