Léto v plném proudu: S masem na gril!

6. 8. 2016
Léto v plném proudu: S masem na gril!
Novodobý symbol léta na čtyři? Jednoznačně gril. Vyčistěte mřížky, nakupte dřevěné uhlí, připravte si kleště a mašlovačky a dovolte čerstvým surovinám omámit vaše smysly.

Vepřová žebra na pivu

4 porce příprava: 105 minut + noc na marinování

2 kg vepřových žeber, 2 cibule, 400 ml černého piva

KOŘENÍ: 2 lžíce sušené cibule, 1 lžička granulovaného česneku, 2 lžíce mleté uzené papriky, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce hořčičných semínek, 2 lžíce soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička chilli vloček

Všechno koření roztlučte v hmoždíři a pořádně rozmělněte, nebo také umelte. Naporcovaná žebra touto směsí potřete, přiklopte a dejte do chladu, nejlépe přes noc. Žebra a nahrubo nasekané cibule zalijte částí piva a sosu, který se z nich přes noc uvolnil, a přiklopené dejte péct do trouby na 180 °C (asi 90 minut). Podlévejte zbylým pivem a sosem. Hotová žebra přesuňte na gril a ugrilujte dozlatova (z každé strany asi 5 minut).

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Těšte se, protože získáte příležitost k tomu, abyste napravili své chyby a omyly, které vás v minulých dnech nebo týdnech připravili buď o pověst, nebo o pár přátel. Nevrhejte se však do…

Nejčtenější články

Články odjinud