Levný parfém a kapesníky jsou nejhorším vánočním dárkem

Levný parfém a kapesníky jsou nejhorším vánočním dárkem

Britští sociologové zkoumali, který dárek učiní obdarovanému nejmenší radost. Potvrdilo se přitom, že nejmenší radost činí ta pozornost, která se pod stromečkem objevuje nejčastěji, tedy levný parfém. Hned za ním se umístily kapesníky.

Nekvalitní laciná vůně stojí na absolutní špici největších vánočních propadáků. Bohužel se jím snaží obdarovat své blízké dokonce čtyři z pěti lidí, a to ve Velké Británii stejně jako v České republice.

Přitom podle britského deníku The Sun je levná vůně zároveň největší noční můrou každého natěšeného člověka přistupujícího k vánočnímu stromečku. Jeden z pěti lidí přiznává, že laciná vůně jim radost spíše pokazí. Pokud se proto rozhodneme pro výběr vůně pro svého blízkého, rozhodně bychom měli znát perfektně jeho vkus a neměli bychom se bát investovat do vyhlášených značek světových módních tvůrců. Na druhém místě vánočních příšer se objevily kapesníky. Látkové jsou dost nepraktické, přesto se objevují pod vánočními stromečky dodnes nejen v tuzemsku, ale také v Británii. Kapesníky byly velkým hitem v době, kdy jsme ke stromečku usedali spolu s Ženou za pultem, letos ale na ně zapomeňte. Pokud vás o ně ovšem váš blízký bude prosit na kolenou, pak o nich možná můžete uvažovat.

Třetí obludností ve vánočním obalu jsou ponožky. Mohou být sice praktické, ale k vánočnímu potěšení nepatří ani tehdy, když si o ně rodinný příslušník, partner či kamarád požádají. Většinou tím jen chtějí odbýt vaši snahu vyzvědět, co by si pod stromečkem představovali. A vězte, že ačkoli ponožky opravdu potřebují, pravou vánoční radost z nich budou mít jen stěží.

Na chvostu nemilých dárků leží dále tradiční bačkory, čokoládová bonboniéra a oblečení s vánoční tematikou. Je vidět, že Britové i Češi mají s nevkusem společné zkušenosti. Přesto jedna potěšující zpráva na závěr. Dárky ještě pořád nejsou podle průzkumů nejdůležitější. Stále vítězí pohoda a klid. (Plus)

Jaký dárek je pro vás nejhorší?

Doporučujeme

Články odjinud