Libové telecí: Báječné recepty na pečeni, kotlety i svíčkovou

20. 11. 2019
Libové telecí: Báječné recepty na pečeni, kotlety i svíčkovou
Telecí maso u nás sice v běžném denním menu téměř nenajdete, byla by ale škoda ho v kuchyni vynechávat úplně. Vyzkoušejte delikátní chuť libového masa v našich receptech!

Telecí pečeně na víně

4 porce, příprava: 3 hodiny

1 kg telecí pečeně, sůl a pepř, 100 g másla, 4 šalotky, 2 mrkve, 2 řapíky celeru, 2 bobkové listy, 300 ml červeného vína, 300 ml zeleninového vývaru, 1 kg brambor typu B, 1 žloutek, 50 g másla, 100 ml plnotučného mléka, 100 ml smetany 33%

Telecí pečeni osolte, opepřete a orestujte na troše másla ze všech stran. Ve výpeku orestujte na malé kousky nakrájenou šalotku, poté mrkev a řapíkatý celer. Přidejte bobkový list, sůl a pepř, podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Vložte zpět maso a přiklopené dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C. Podlévejte vývarem a pečte doměkka asi 2 hodiny. Když maso změkne, vyjměte ho z omáčky, propasírujte ji přes cedník a dochuťte solí a pepřem. Případně přidejte máslo pro zjemnění. Oloupané a nakrájené brambory dejte vařit, potom je rozmačkejte, přidejte žloutek a máslo, teplé mléko a teplou smetanu. Vše vyšlehejte a dochuťte solí.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Do dalšího pracovního období vstoupíte s dobrou náladou, ale ta vám bohužel dlouho nevydrží. Budete se potýkat s nespokojeným šéfem. Věřte, že si na vás nezasedl a má tentokrát pravdu.…

Nejčtenější články

Doporučujeme