Lidé s AIDS hledají životní partnery

Lidé s AIDS hledají životní partnery

Pomocnou ruku lidem nakaženým virem HIV podala jedna britská společnost, která se rozhodla vytvořit speciální seznamku. Muži i ženy všech věkových skupin, které spojuje společný problém - virus HIV a nemoc AIDS, v ní mají možnost najít životního partnera.

Lidé s AIDS hledají životní partnery

Pomocnou ruku lidem nakaženým virem HIV podala jedna britská společnost, která se rozhodla vytvořit speciální seznamku. Muži i ženy všech věkových skupin, které spojuje společný problém - virus HIV a nemoc AIDS, v ní mají možnost najít životního partnera. S unikátním nápadem přišla Lorraine Coatesová, když se jí HIV pozitivní přítel zeptal, jak si má najít přítelkyni.

Jedinými stejně postiženými lidi, které potkával, byli pacienti docházející pro léky na kliniku. Ale mimo nemocnici jsou nakažení lidé těžko rozeznatelní a nedosažitelní. „Spousta HIV pozitivních osob se cítí osamocena a má pocit, že už nikdy nenalezne spřízněnou duši. V jejich léčbě je přitom psychická vyrovnanost velmi žádoucí, neboň projevy nemoci bývají pro samotného jedince těžko zvladatelné. A i nemocný člověk chce milovat a být milován. Potřebují lásku, aby nemuseli myslet na smrt,“ hájí svůj projekt Coatesová.
Agentura vznikající v Bristolu je jedinou svého druhu ve Spojeném království. Zájemcům poskytuje informace o klientech prostřednictvím rozsáhlé databáze. Zařazen do ní může být každý, kdo sdělí informace o své sexualitě, věku, vizáži a zájmech. Každé dva týdny obdrží za 85 liber několik dopisů s pozváním na oběd, večeři, drink nebo procházku. Za půl roku mohou zákazníci obdržet i stovky dopisů.
Zajímavá je také nabídka seznamky v hodnotě 300 liber, určená pro náročné zákazníky. Ti se mohou během šesti měsíců zúčastnit tří společných akcí pořádaných agenturou, na kterých se sejde skupina osmi potenciálních partnerů. O zábavu, ubytování a kulturní program mají postaráno a mohou se věnovat pouze svým protějškům. Podle paní Coatesové je podobný projekt vzorem a výzvou pro celou Británii. V budoucnosti hodlají vyjít vstříc i lidem z Irska a jiných oblastí.
„Rozhodla jsem se vytvořit tuto agenturu, abych pomohla potřebným. Zde se nemusí cítit trapně, že jsou nakaženi virem HIV. Naše seznamka není pro nikoho frustrující ani ponižující. Razíme heslo, že lásku si prostě zaslouží úplně každý,“ dodává Coatesová.

zdroj: Plus

Doporučujeme

Články odjinud