LINDA (41): Manžel mi řekl, ať si najdu milence, zachránilo nám to vztah

helza
28. října • 17:56

Když to počítám, tak 30 let manželství jsem prožila v hluboké totalitě, tedy před r. 1989. A mám dojem, že ač v nesvobodě, byli jsme mnohem svobodnější a mysleli jsme mnohem svobodněji. Určitě si tehdy nikdo nemyslel, že všechna manželství musí být stejná, nebo si podobná, nikdo nedělal velkou vědu z případné nevěry a myslím, že si nikdo nemyslel, že manželství je o sexu a společných zážitcích. Soužití dvou lidí přináší spoustu lásky, spoustu krásného a dobrého i bez toho a tím rozhodně nemyslím na peníze a pohodlí. (Koneckonců za totáče nebyl případný rozchod žádný finanční, ani společenský problém, nikdo nebyl hýčkán luxusem a do práce chodili všichni.) Podle mně ve šťastném manželství musí být vzájemný respekt a svoboda. Chci-li já horolezčit, sjíždět Alpy, či diskotéky, nebo pravidelně chodit do divadla, přeci k tomu nemůžu nutit svého muže, chce-li se vyžívat jinak. Přeci to všechno mohu provozovat i bez něj a muž může mít své zájmy (třeba i to ležení na gauči). Tím krásnější budou chvilky, kdy budeme spolu. Láska se dá vyjádřit a spoluprožívat různými způsoby, rozhodně ale ne tím, že budeme všechno dělat spolu.Stejně tak si myslím, že každému je a vždy bylo jasné, že potřeba četnosti sexu je u každého jiná a navíc se v průběhu života mění. Takže manželství, v němž se manželé racionálně a bez hysterie dohodnou na svobodě i v této oblasti, vždy byla, jsou a budou. A mám-li mluvit za sebe, pak neznám lidi, kteří by takovou dohodu odsuzovali, nebo se nad ní pozastavovali. Tedy živé lidi, ne na netu.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud