Líní muži mají problémy s erekcí

Líní muži mají problémy s erekcí

Stále více mužů si stěžuje na problémy s erekcí. Více než třetina sexuchtivých mužů starších třiapadesáti let podle průzkumu v posteli selže. Ačkoli podle lékařských statistik jedinců s obtížemi v této věkové skupině rok od roku přibývá, náprava je u mnohých z nich nasnadě. Cvičit, cvičit, cvičit, a vše bude v pohodě, doporučují odborníci z Harvardské univerzity.

Vyloučíme-li totiž osoby s rakovinou prostaty a diabetiky, zjistíme, že na vině u zbytku postižených jsou především tučná strava a obezita, kouření a alkohol, málo pohybu, a dokonce vysedávání u televize.

Ve Spojených státech vyšetřili odborníci dvaatřicet tisíc mužů ve věku mezi třiapadesáti a devadesáti roky. Třiatřicet procent z nich potvrdilo, že v posledních třech měsících svého života mělo vážné problémy s erekcí. Po dosažení padesáti let pak v každém dalším desetiletí života uvádějí muži prudké zhoršování sexuálních funkcí a také apetitu. Frekvence dosažení orgasmu se po půlce století života rapidně snižuje.

"Viníkem těchto obtíží není vysoký věk, ale to, jak se po padesátce chováme," tvrdí doktorka Constance G. Baconová z Harvardské univerzity. Za viníka označila lidskou lenost. Doslova řekla, že mezi celkovou fyzickou pohodlností a leností mužského pohlavního údu lze vysledovat přímé souvislosti. "Obézní muži bez jakékoli fyzické zátěže a pohybu si zakládají na velmi vážné poruchy erekce. Stačí celkem tři hodiny pohybu týdně, nejlépe běhu nebo plavání, a problémy se ztopořením klesnou o třicet procent. Podobně je to s množstvím tělesného tuku. Štíhlý muž má až třikrát méně často problém s dosažením erekce a orgasmu než jeho kolega s nadváhou," míní lékařka.

"Zcela jistě sem ale patří také kouření a nadmíra alkoholu, nebo dokonce nekonečné zírání na televizi. Zatímco nejčastěji se klinické příznaky poruch erekce uvádějí do spojitosti s cévními chorobami a cukrovkou, zjistili jsme, že problémy mají i mnozí zdraví jedinci, kteří se prostě málo pohybují. Jíst zeleninu, cvičit, cvičit, cvičit, a vše bude v pohodě," doporučila za celý tým odborníků doktorka Baconová. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud