Lipotransfer? Plastická operace, která je IN už i u Češek

Lipotransfer? Plastická operace, která je IN už i u Češek

Kdybych tak měla menší bříško a víc vytvarovaný zadeček. Někde ubrat, někde přidat, to je snad přání každé z nás. Ale, dámy, lékařské metody jsou už tak daleko, že si takové přání můžete splnit.

Pomocí metody zvané lipotransfer. Ještě donedávna ojedinělá metoda, znějící spíše jako ze sci-fi trháku, dnes na klinice estetické medicíny Aesthevitě běžná a velmi oblíbená metoda.

Co je to lipotransfer?

Přenos tuku je metoda, která zahrnuje vlastně dvě operace v jedné. V první fázi je klientovi odsán tuk z partií, kde je ho nadbytek a ve fázi druhé je tento tuk aplikován do míst, kde pomůže ke konturování postavy.

„Nejčastěji si jím klientky nechávají zvětšit prsa nebo dotvarovat pozadí,“ vysvětluje plastický chirurg MUDr. Martin Boháč, PhD z kliniky Aesthevita.

Vlastní tuk lze využít i při metodách jako je zvětšení rtů, vyplnění vrásek nebo konturování obličeje.

Oblíbená metoda i u operaci očních víček

Tato metoda se používá i při operaci očních víček. Při operaci horních víček je odebrán přebytek kůže a oko se tak projasní a je „lehčí“.

Klepněte pro větší obrázek

U žen staršího věku se ale v nadočnicových obloukách věkem ztrácí tuk a právě po operaci víček, kdy oblouky ještě více vyniknou, může oko působit „zapadlým“ dojmem.

„Proto často využíváme tuk i na vyplnění nadočnicových oblouků, aby oči působily ještě více mladistvým a svěžím dojmem. Rozdíl před zákrokem a po něm je tak mnohem výraznější než po pouhé blefaroplastice,“ konstatuje MUDr. Ján Pilka.

Jak přenos tuku neboli lipotransfer probíhá?

Klientce je odsán tuk za pomoci vibrační liposukce, který je následně pro další aplikaci nutno vyčistit.

„Čištění tuku je velmi důležitý proces. Dá se provést několika způsoby. Na naší klinice ale upřednostňujeme tzv. uzavřenou metodu za pomoci filtrů Pure Graft. Výhoda této metody čištění spočívá v tom, že je šetrné, jsou zachovány tukové částice a zároveň jsou odstraněny všechny nežádoucí složky,” vysvětluje MUDr. Ján Pilka, který má s přenosem tuku bohaté zkušenosti.

Díky této metodě se získává čistý tuk vhodný k aplikaci a navíc zabraňuje jeho znehodnocování. To by jinak vedlo k rychlému vstřebávání a dalším nežádoucím doprovodným jevům. Vyčištěný tuk se poté aplikuje do sterilních stříkaček a za pomoci speciálních tenkých kanyl je aplikován přes malé vpichy do požadované partie.

Klepněte pro větší obrázek

Lipotransfer do prsou nebo pozadí trvá 2-3 hodiny a jedná se o bezpečnou metodu. Mnoho pacientek také oceňuje to, že mohou cca po 6 týdnech již sportovat. Na co je upozorňuji je to, že část tuku se do měsíce vstřebá, maximálně však 20-30%. Poté je možné o výsledku hovořit, jako o konečném,” říká MUDr. Ján Pilka.

„Pokud se bavíme o konturování obličeje, ať už o zvětšení rtů, výplni vrásek nebo třeba nadočnicových oblouků, pak je délka zákroku zhruba 45 minut a provádí se většinou v lokální anestezii,“ dodává MUDr. Martin Boháč, PhD.

Jaké jsou výhody lipotransferu?

  • Liposukce a tvarování během jednoho zákroku – během jedné operace je Vám odsát tuk z míst, kde je ho nadbytek a aplikuje se tam, kde ho chcete přidat. Je to vlastně liposukce a tvarování v jednom.
  • Vlastní tuk jako výplň – díky tomu, že se jako výplň se používá vlastní tuk, odpadá riziko alergické reakce na cizí materiál, který tělo nemusí občas přijmout.
  • Každá žena je tu výjimečná – každá žena je originál, a tak ani na vyplňování neexistuje jedna šablona. Výhodou je to, že tuku se doplní tolik, kolik je ho potřeba a přesně tam, kde chybí - u každé klientky to pak v Aesthevitě realizují individuálně.
  • Bez viditelných jizev – žádné velké jizvy, žádné řezy, pouze minimální jizvičky po vniku kanyl.
  • Nižší procento pooperačních komplikací , než je tomu u jiných operačních postupů.
Klepněte pro větší obrázek

PRO KOHO JE LIPOTRANSFER VHODNÝ?

  • Pro ty, kteří chtějí konturovat obličej za pomoci přírodní látky, která má po částečném vstřebání (20-30%) trvalý efekt.
  • Pro ty, kteří mají dostatek vlastního materiálu (tuku pro odsátí) a chtějí vytvarovat jiné části těla, kde k nim příroda nebyla tolik štědrá.
  • Stejně tak těm, které nepotřebují zvětšit poprsí o několik čísel, ale pouze dotvarovat, vyplnit poprsí a preferují přirozená prsa nejen na vzhled, ale i na dotek.
  • Pro ty, co nechtějí, aby jim po operaci zůstaly velké jizvy.

PRO KOHO NENÍ LIPOTRANSFER VHODNÝ?

  • Pro ty, kteří chtějí zvětšení poprsí o více než jedno číslo.
  • Pro pacienty, kteří mají vážné onemocnění zabraňující estetické operaci v celkové anestezii.

Všechny další důležité informace o lipotransferu najdete zde.

“V USA je lipotransfer již běžným zákrokem, u nás se tato metoda začíná stávat víc a víc populárnější, což dokazuje stále větší počet klientek, které za námi do Aesthevity ohledně lipotransferu zavítají,” uzavírá MUDr. Martin Boháč, PhD.

Klepněte pro větší obrázek

Už delší dobu uvažujete o tom, že zamíříte na konzultaci k plastickému chirurgovi?

Zkuste nezávaznou konzultaci na klinice estetické medicíny Aesthevita . Na ní s lékařem proberete různé metody, které by přímo pro Vás byly vhodné.

Nikdo Vás do ničeho nebude nutit, a je jen na Vás zda u nás a jakou metodu podstoupíte. Kliniku plastické chirurgie najdete v Praze a Karlových Varech.

Jak se na nezávaznou konzultaci objednat?

Podívejte se na aesthevita.cz, kontakt na kliniku plastické chirurgie Aesthevita Praha i Aesthevita Karlovy Vary najdete zde

googleads.g.doubleclick.net/pagead/viewthroughconversion/941096751/%3Fvalue%3D1.00%26amp;currency_code%3DCZK%26amp;label%3DtC3ACMyu_GEQr_7fwAM%26amp;guid%3DON%26amp;script%3D0"/>
}}

Doporučujeme

Články odjinud