Los Angeles, nejbezpečnější místo pro vaše srdce

Los Angeles, nejbezpečnější místo pro vaše srdce

Společnost Royal Philips Electronics a město Los Angeles oznámily zahájení městského programu defibrilace veřejně přístupného obyvatelům tohoto města.

Los Angeles, nejbezpečnější místo pro vaše srdce

Společnost Royal Philips Electronics a město Los Angeles oznámily zahájení městského programu defibrilace veřejně přístupného obyvatelům tohoto města. Cílem programu je chránit obyvatele města, lidi zde pracující i návštěvníky před úmrtím kvůli náhlé zástavou srdce - tato diagnóza si ve Spojených státech ročně vyžádá životy 220 000 lidí.

Město Los Angeles rozmísňuje automatické externí defibrilátory (AED) Heartstream FR2 vyráběné společností Philips Medical Systems na veřejná místa po celém městě. Náhlá zástava srdce může postihnout kohokoli, kdekoli a kdykoli, a často se tak stane bez jakéhokoli varování. Na náhlou zástavu srdce přitom existuje jasný a velmi účinný recept - včasná defibrilace. Přesto náhlou zástavu srdce přežije méně než 5 % postižených, a to především proto, že se k nim pomoc v podobě defibrilátoru nedostane včas. Má-li být naděje na záchranu života postižené osoby zachována, musí jí být defibrilace poskytnuta během několika minut. Podle studie American Heart Association (Americká asociace pro nemoci srdce) by volně dostupné defibrilátory umístěné na veřejných místech mohly každý rok zachránit až 50 000 lidských životů.

Životy zachraňující automatické externí defibrilátory společnosti Philips byly umístěny v nejvíce navštěvovaných budovách a na nejrušnějších turistických místech, mimo jiné i na radnici, v parcích, na místech určených k rekreaci, v městském společenském středisku, na letištích a v zoologické zahradě. Potřebné finance pro celý program poskytla městská rada.

"Město Los Angeles je nyní jedním z nejbezpečnějších míst v zemi z hlediska zdraví lidského srdce," říká starosta Los Angeles James K. Hahn. "Náš program včasné defibrilace představuje nejlepší možnou péči o občany a návštěvníky našeho města v případě náhlé zástavy srdce. Naší snahou je zajistit, aby život zachraňující defibrilace mohla být poskytnuta potenciálním obětem nehledě na to, kde se ve městě právě nacházejí."

Automatické externí defibrilátory společnosti Philips se velmi snadno obsluhují - jsou zkonstruovány tak, aby je mohli používat lidé s minimální průpravou.  Zabudovaná technologie nazvaná "SMART Analysis" automaticky určí, zda pacient šok skutečně potřebuje, čímž se předchází možnému lidskému pochybení. Jasně blikající kontrolní světlo uživateli potvrdí, zda je automatický externí defibrilátor nabitý a připravený k použití, zatímco velký LCD display a hlasové pokyny dávají jasné instrukce. Přístroj Heartstream FR2 se snadno udržuje, neboň denně provádí automatickou kontrolu vlastní funkčnosti.

Město v rámci tohoto programu mimo jiné hodlá umístit automatické externí defibrilátory i na taková veřejná místa, jakými jsou například lodě a jiná zařízení v přístavu, veřejné knihovny a bazény. Organizace Los Angeles Unified School District umístí automatické externí defibrilátory na všech svých školách. Tisíce zaměstnanců města a dalších občanů Los Angeles budou mít možnost absolvovat školení v používání defibrilátoru, tak aby byl prakticky kdokoli schopen zachránit lidský život.

Zdroj: Philips ČR

Doporučujeme

Články odjinud