Lubrikační gely nejsou ostuda: Jak se v nich vyznat a proč je při sexu používat?

Lubrikační gely nejsou ostuda: Jak se v nich vyznat a proč je při sexu používat?

Lubrikační gely dávno nejsou zapovězená věc, kterou znáte pouze z porna, naopak. Je to pomůcka, která vám umožní mít ze sexu ještě daleko větší požitek, než jste měla doposud. Proč si lubrikant pořídit a jaký si vybrat?

Proč lubrikační gel používat

I když pro některé lidi jsou lubrikanty ještě pořád tabu, čím dál víc párů je považuje za naprosto běžnou věc. A to i v případě, že během sexu nemá žena problém s nedostatečnou vlhkostí. Lubrikační gel zjemní proniknutí a dá se použít například i na prsty. Oceníte ho tak při sebeuspokojování, pokud navíc používáte erotické hračky, je lubrikant nezbytností. A chcete-li vyzkoušet anální sex nebo si ho už užíváte, pak je lubrikační gel přímo nutností. Lubrikant je zkrátka pomůcka, která slouží ke zvlhčování. Jedná se v podstatě o zahuštěnou kapalinu, která po rozetření na pokožku vytvoří tenoučký povrch snižující nepříjemné tření.

Pokračování 2 / 6

Lubrikant na vodní bázi

Lubrikační gely na vodní bázi jsou asi nejrozšířenější. Jsou také pro tělo nejmenší zátěží a nehrozí vám u nich alergická reakce. Snadno se omývají a není problém je dostat například z lůžkovin. Další jejich výhodou je fakt, že nesnižují funkčnost kondomů. Na druhou stranu poměrně rychle zasychají, takže se hodí spíš pro takzvané „rychlovky“. Ani jejich trvanlivost není příliš dlouhá, většinou končí do šesti měsíců, takže je lepší kupovat malé balení.

Pokračování 3 / 6

Olejové lubrikační gely

Lubrikanty na bázi oleje mají nejdelší účinnost, protože zasychají velmi pomalu. Jejich základním stavebním prvkem je vazelína, která umožňuje, že tyto gely někdy můžete použít také jako masážní, což se hodí při předehře. Hůře se však smývají a na povlečení nebo oblečení zanechávají mastné stopy. A co víc, nerozumí si s kondomy, jejichž povrch mohou narušit a snížit tak jejich účinek, poškodit mohou dokonce i povrch erotických hraček, proto není vhodné používat je často.

Pokračování 4 / 6

Lubrikační gel na bázi silikonu

Silikonové lubrikační gely bývají nejdražší, ale má to svoje důvody. Mívají totiž nejdelší trvanlivost, takže se nemusíte bát, že vám za krátko vyschnou. Silikon navíc není rozpustný ve vodě, takže si s ním můžete užívat například i při milování ve sprše nebo ve vaně. Při běžném použití téměř nezasychá a nelepí, takže vám umožní opravdu pohodlné použití. Pozor jen na erotické hračky obsahující latex, se kterým si silikon nerozumí, takže by mohlo dojít k poškození.

Pokračování 5 / 6

Speciální gely

Lubrikační gely mají ještě další speciální vlastnosti. Jste-li zatížená na vůně, není problém sehnat lubrikanty parfémované, které často i příjemně chutnají. Běžně se setkáte s příchutěmi, jako jsou banán, malina, broskev nebo jahoda, což oceníte zejména při orálním sexu. Dále existují gely hřejivé nebo chladivé a dokonce takové, které jsou určené přímo pro ženy a pomáhají jim vyvolat orgasmus. Ani muži nepřijdou zkrátka, existují totiž gely napomáhající udržet ztopoření. A v neposlední řadě věnujte pozornost lubrikantům 2v1, které můžete použít jak na masáž, tak přímo během sexu.

Pokračování 6 / 6

Kde lubrikant koupit

Základní nabídku lubrikačních gelů dnes už seženete téměř v každé drogerii v místech, kde se nacházejí kondomy, jelikož i značky vyrábějící prezervativy začaly nabízet lubrikanty. Dostanete je i v lékárnách. Daleko větší výběr však naleznete v sex shopech, kde se vám navíc dostane odborného výkladu a rad. Nestyďte se, lidé, kteří pracují v těchto místech, jsou na takové hovory zvyklí a rozhodně se vám za žádnou otázku smát nebudou. Pokud ale stydlivost překonat nedokážete, stačí se podívat na internetové obchody sex-shopů, kde najdete také široký výběr a často za příznivější ceny.

Než vyrazíte na nákupy, můžete si porovnat ceny lubrikantů TADY na Hledejceny.cz 

Jak prožít intenzivnější orgasmus? Podívejte se na video:

Doporučujeme

Články odjinud