LUCIE (41): Můj manžel spáchal sebevraždu, jeho rodiče mě obviňují

13 komentářů

Rambíša
24. listopadu • 17:51

Celkem mi není jasné,proč vůbec rodiče zemřelého,s nimiž nemá pisatelka článku nic společného,se s ní nějakým způsobem stýkají ?? Nebo jim sama dala číslo svého mobilu,aby jí i po létech otravovali a pod.??

farah.farah
22. listopadu • 14:01

Také kvituji změnu stylu psaní, sice to má pořád dost much co se samotného příběhu týče, viz co píše elynor ale oceňuji že tu máme nový směr ....... Co se týká sestry........umím si představit že ženská mohla být v škou a nevěd+la co má dělat a nebo nevřila že je to tak vážné že potřebují odbornou pomoc, tak že to že hned nevolala záchranku bych jí nevyčítala.
A co se rodičů týká.......ehm...........jak že se přesně rodiče dostali k těm SMS kám? Ona jim neřekla to že jí je posílal manžel? Ale nebudu si dě :bžundu že ono tohle se fakt stává že někdo neunese smrt blízkého a svou zlobu pak na někoho namíří a udělá z něj pro sebe viníka..........kamarádka mi zrovna nedávno říkala jak jí očerňuje matka její kamarádky která před rokem zemřela......neuvěřitelné sračky co se já upletky v hlavě, že jsem fakt zírala.......nemá smysl na to reagovat a řešit to protože tihle lidi živjou ve vlastním příběhu a realita je nezajímá.A jinak chorobná zárlivost rozhodne nesouvisí s tím, že by někdo moc miloval ba právě naopak, žárlivost je především znakem vnitřní nejistoty a zároveň závyslosti na partnerovi která se v podstatě projevuje fourmou určité až agresivní a neustálé kontroly a láska jaksi není ani jedno z toho. Zárlivec taky žije ve vlastním příběhu on vlastně ani nevěří že by mu partnerka mohla být věrná on je přesvědčen že mu vrná není jen ještě nemá důkazy......proto taky incenuje ty bonzácké SMS v naději že na základě toho se manželka přizná.

SandraN
22. listopadu • 13:22

Rodiče měli hlavně vychovat syna k tomu, aby se uměl normálně chovat k partnerce, aby unesl běžné starosti, které život přináší a uměl se jim postavit čelem. Problémy v práci má kdekdo. Problémy s otěhotněním či donošením, vrozenou vadou či zdravotními problémy dítěte každý třetí až pátý určitě. Je plno manželů, z nichž se časem vyklube žárlivec. Vím, o čem mluvím. Je nesnadné s nimi vyjít, protože za vším něco hledají. Ten člověk prostě nebyl schopen unést běžné životní situace. Už se na tom nedá nic změnit. Pokud rodiče doteď vyčítají, nelze jinak, než se s nimi přestat úplně stýkat a říci jim, aby mě nekontaktovali. Ona snad nemůže obcházet zbytek rodiny, sousedy, známé, a všem dokola omílat, já za to před lety nemohla.

Anonymizovaný
22. listopadu • 13:16

Cha, cha, cha - to je zas neuvěřitelná slátanina.
:achjo:

Mata69
22. listopadu • 9:12

Teda ženský, když se vám chlap dvakrát (mě by stačilo jednou) postaví do okna, že skočí - koho zavoláte? Já bych teda fakt volala záchranku, protože je evidentní, že není chlap momentálně v pořádku a nějaká ségra na tom asi těžko něco vyřeší. A asi by bylo dobrý to okno zavřít. No, na druhou stranu, bohužel mám se sebevrahy az moc blízkou zkušenost. Jestliže je opravdu hluboce rozhodnut ten člověk se zabít, tak to udělá, a nezabrání mu nic. A nebude stát půl hodiny v okně...fakt ne. Ještě se bude tvářit, že už je všechno dobrý, a to je ono, už je klidný, protože si to uvnitř rozhodl. Už má řešení. Ti, co stojí na mostě, v okně.....atd atd. zpravidla volají o pomoc.
No, jinak budu brát příběh vážně, paní muze byt ráda, že se jim ty děti nepovedly. Chlap byl psychopat, žárlivec, všechno by bylo jen horší a horší. Notabene když byl schopen kauzu zinscenovat a podrobovat manželku výslechu, kdyz sám věděl, že to není pravda. No a rodiče potřebují "viníka", smířit se s tím, že si jejich syn vzal dobrovolně život, protože mu hráblo, je moc těžké.

Elynor
22. listopadu • 14:25

@Mata69: no, já se teda přiznám, že když mi exmanžel lezl do okna, tak jsem nikoho nevolala, ovšem to mělo dvě příčiny. Jednak v té době jsme neměli mobily a pevná linka se tam taky nevyskytovala, druhak jsem věděla, že nechce skočit, ale létat, protože je pod vlivem drogy. Nebudu říkat jaké, aby si to někdo nechtěl taky zkusit. :-D Kromě toho byla pozdní noční hodina a hulákat o pomoc by patrně taky nebylo moc platné. Ale je to dost blbá situace, a věřím i tomu, že člověk honem neví, co by, ovšem volat ségru... no... U pána z příběhu lze předpokládat, že to původně nemyslel úplně vážně, to mohl skočit dřív, než ona přišla z práce. A pak se to nějak vymklo. Těžko říct. Souhlasím s tím, že je klika, že neměli děti.

helza
22. listopadu • 9:06

Tu sestru vůbec nechápu. Proč volala sestře? Byla snad sestra psycholožka, nebo psychiatrička? Dovedu si živě představit, že jsem z jakýhokoliv důvodu v děsným srabu a muž, místo aby mi jakkoliv pomohl, tak si zavolá na pomoc svýho bráchu. To by mě ještě dorazilo. Kdyby volal záchranku a nechal mě odvézt na psychiatrii, to bych brala. Ale že je to malý kluk, co si bez bráchy sám neporadí bych neskousla. Mohla sice muže brát jako chorobného žárlivce, hysterického psychopata a ty skoky z okna jako demonstračku. Ale na to se nikdy nedá spolehnout.

Anonymizovaný
22. listopadu • 8:57

No a příběhu bych ještě dodala, že tady nezabíjela přílišná láska, ale něco úplně jiného :-o

Elynor
22. listopadu • 8:31

Že nám ale Laura Poláková přitvrdila, což? Za měsíc jsou vánoce, advent na krku, a tady minule pán se sekyrkou, a dneska skok z okna. Taková prima předvánoční atmosféra. ]:-D Ale tak jo, člověka to potěší, když nečte furt jen o cukroví a vánočních hvězdách. :-) Ovšem logiku to teda nemá. Proč je v příběhu vypíchnuto to marné pokoušení se o potomka, když je posléze tato linie zcela opuštěna a šup k žárlivosti? A aby toho nebylo málo, zmíní se ještě nenápadně a okrajově i jakési pracovní problémy, aniž by bylo jasné, jak to do příběhu zapadá. No a představa, že mi manžel skáče z okna, a já si dál kuchtím večeři, vůbec mě to nezarazí, a volám sestře (!), abychom to probraly - boha mu, to nebyl okamžik na ženské drby, toto. Žvanec mohl počkat a sestra taky. Buď si myslím, že to zvládnu, ale pak se starám o toho chlapa a ne o plotnu, nebo vím, že nevím, co mám dělat, tak volám záchranku, nebo tu 112, kde bývá zkušený operátor a umí i poradit, než tam někoho pošle. No a když už tam byly dvě, tak stejně nedokázaly zabránit, aby se chlap dostal k oknu? Rozběhl se - to měli asi hodně velký byt, aby si tam mohl vzít rozběh - a skočil do okna - zavřeného? Fakt? Proskočit zavřeným oknem není zrovna jednoduché. Zvlášť je-li tam několik vrstev skla, což dnešní plastová okna mívají. A jestli to okno bylo otevřené, to ani jednu z nich nenapadlo ho zavřít a případně si před to okno stoupnout? Chtělo to trošku příběh domyslet a propracovat. Ale oceňuju snahu o dramatičnost situace.

Anonymizovaný
22. listopadu • 6:16

Sorry, to samo :-)

Anonymizovaný
22. listopadu • 8:55

@Anonymizovaný: Teď vypadám jak debil! "Sorry, to samo" se vztahovalo k tomu, že se můj první příspěvek objevil dvakrát. Redakce duplikát smazala, ale omluvu nechala :-)

helza
22. listopadu • 9:07

@Anonymizovaný: :-D :-D :-D

Anonymizovaný
22. listopadu • 6:15

Hm, manžel patologicky žárlí a v manželství nejsou děti, takže rozvod.
Chlapík skáče z okna, nevolám ségru, ale 112. Kus pravdy mají rodiče sebevraha - paní mu mohla zachránit život, místo kuchtění večeře.

Doporučujeme

Články odjinud