Lucie Bílá: Tančím jen z donucení

Lucie Bílá: Tančím jen z donucení

Zpěvačka a několikanásobná Česká Slavice Lucie Bílá (41) má plné ruce práce. Stará se o propagaci svého nového alba a připravuje velké koncertní turné.

"Moje nové cédéčko se jmenuje Woman, což v angličtině znamená žena. Vydavatelství bylo spíš pro český název, ale mě to slovo přijde krásné a navíc v češtině to ´ženská´ zní mnohem víc tvrdě," vysvětluje zpěvačka. "Dokonce mi na jedné autogramiádě jedna starší paní říkala, že sice neví, co to slovo je, ale že jí připadá hezký, tak jsem se snad rozhodla správně," doufá Lucie.

Stejně jako na svých předchozích CD, spolupracovala Lucie i nyní s duem Gabriela Osvaldová a Ondřej Soukup. "Myslím, že to není moc popová deska, je spíš hodně přemýšlivá. Ty texty jsou mi opravdu blízké, už proto, že s Gábinou máme výborný vztah. Její texty jsou mi vyloženě blízké," říká zpěvačka. Ač Lucie vyloženě nerada tančí, kvůli natáčení klipu k písni Miluji tě se nyní doslova překonala.

"Když zpívám, zaujímám takový až zápasnický postoj a můj hlasový projev mi dává tak zabrat, že k tomu ještě tanec prostě nezvládám," říká Lucie s nadsázkou. "Sice si z toho dělám legraci, ale nemyslím, že bych byla až takový taneční dřevo, mě to prostě nebaví," vysvětluje zpěvačka. I tak si ale podle svých vlastních slov natáčení klipu užila. "I když jsme točili skoro dva dny v kuse a byla to pořádná makačka, byla tam skvělá atmosféra," říká.

Workoholik a rybářka v jednom Velké pracovní nasazení ale zpěvačce nevadí, právě naopak. Sama o sobě říká, že je v podstatě workoholik. "Musím se přiznat, že radši než dovolenou mám práci. Teď jsem ve svém živlu, zato když se nic neděje, jsem celá nesvá," přiznává. "Pořádnou dovolenou jsem si dopřála na jaře na Maledivách, teď v létě jsem byla jenom s manželem Vendou a synem Filipem na rybách, což mě jako ženskou samozřejmě hrozně baví. Bylo deset stupňů a pršelo, prostě idylka," usmívá se ironicky zpěvačka. "I když co se Vaškova rybaření týče, asi jsem ho v tom měla víc podporovat. Teď totiž přesedlal na závodění na motorkách ajá se o něj celkem bojím." Třebaže rybaření není Lucčinou nejoblíbenější zábavou, jeden den ostatním rybářům pořádně vypálila rybník.

"Využila jsem nepozornosti ostatních a vytáhla amura dlouhého 82 centimetrů. Vypadalo to, že ti všichni rybáři vzteky zlámou pruty a skončí," směje se Lucie Bílá.

Doporučujeme

Články odjinud