Lucie Bílá vítá jaro

Lucie Bílá vítá jaro

Královna popu Lucie Bílá je sama jako erupce jarních květů! Na její jarní koncert se můžeme těšit 29. dubna v 19.30 ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Jako hosty si opět přizvala světově proslavený chlapecký sbor Boni pueri. Na klavír ji bude doprovázet známý skladatel a excelentní pianista Petr Malásek a hostem bude i Luciin manžel Václav Noid Bárta.

Koncert slibuje stejně silný zážitek, jakým byla v těchto prostorách vánoční benefice této neuvěřitelně vitální a milované zpěvačky a dnes už desetinásobné slavice, jež v poslední anketě Zlatého slavíka posbírala také absolutně nejvyšší počet hlasů. Obdivuhodný je nejen její hlasový rozsah, ale také bojovnost, herecké schopnosti, tvárnost i schopnost vyvíjet se a představovat posluchačům nové obzory. Jistě nám na koncertě představí i písně ze svého aktuálního alba Woman, jehož hloubku, šansonové ladění i ženskost vysoce hodnotí i kritici. Také její jedinečné muzikálové hrdinky nás nemohly nechat chladnými, ať v Draculovi, Johance z Arku, Elixíru života, nebo v muzikálech Excalibur, Láska je láska, Dáma s kaméliemi. A to se ještě můžeme těšit, že Lucku uvidíme už v květnu v dramatické roli Boženy Němcové v muzikálu jejího manžela Václava Noida Bárty v Divadle Ta Fantastika, jejímž je oblíbená zpěvačka spoluvlastníkem. A posléze se představí jako ohnivá a vášnivá Carmen (což jí musí obzvlášť slušet!) ve světové premiéře amerického muzikálu na scéně pražského karlínského divadla.

Lucii podpoří jako host i její manžel, zpěvák a skladatel Václav Noid Bárta, taktéž zpívající v Divadle Ta Fantastika, takže není vyloučeno, že si třeba vychutnáme duet manželské dvojice z některého muzikálu, anebo se můžeme připravit, že přijdou na pódium se společným překvapením.

Klavírní doprovod klavíristy a skladatele Petra Maláska, jenž často doprovází také Hanu Hegerovou, jistě zazní perfektně a citlivě. Malásek též komponuje scénickou hudbu pro film, divadlo a televizi. Oblíbený má balet, a tak je jeho nejčerstvějším dílem hudba k baletu Čachtická paní, který je k vidění v plzeňském divadle.

Na jarním koncertu bude okatá Lucie, která chodí „světem se srdcem na dlani“, obklopena hochy z Hradce Králové, zpívajícími pod vedením sbormistra Pavla Horáka. Chlapecký sbor Boni pueri si vydobyl světovou slávu, doprovázel mimo jiné i José Carrerase a byl Federací evropských pěveckých sborů při EU vybrán jako její kulturní velvyslanec. Boni pueri, což znamená „dobří chlapci“, mají 350 členů, od malých kloučků po jinošský věk. Ve Smetanově síni však uslyšíme jen jejich část. Mezi jejich poslední náročné projekty patří například dvojsborové nastudování Bachových Matoušových pašijí, Mozartova Requiem či Krásovy terezínské dětské opery Brundibár, ale též premiérové nahrávky děl českého baroka. Lucie Bílá s Boni pueri spolupracuje už přes 10 let. „Máme krásný společný repertoár...“ prozradila.

Přestože vzácná a vysoce kvalitní pánská společnost dá vyniknout zpěvaččině ženskému šarmu, Lucie by nás dokázala okouzlit i sama. Není divu, že zůstává na vrcholu obliby posluchačů a diváků. Ač se ze švadlenky stala hvězdou, nic ze sebe nedělá, nepovyšuje se, hvězdné manýry jí nehrozí. Jako by byla stále jednou z nás, jen dokáže líp než my svým umem i velkým srdcem vyjádřit naše city a pocity. Svým soucítěním se slabými a nemocnými nám nenápadně dává příklad stejně jako svou bojovností a vnitřní silou, s níž překonává rány osudu. Má ráda lidi, miluje své publikum a dává mu všechno – přitom se zdá být nevyčerpatelnou studnicí energie. Takže vzhůru do jara s Lucií Bílou a jejími hosty!

Zdroj: 2media

Doporučujeme

Články odjinud