Lucie Vondráčková se dala dohromady s rockerem

Lucie Vondráčková se dala dohromady s rockerem

Po šesti sólových albech se mladá herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková rozhodla vydat novou cestou. Její sedmé album s názvem May Day je zároveň jejím prvním autorským projektem se vším všudy. Větší část letošního léta proto strávila v nahrávacím studiu.

"May Day je ze všech mých dosavadních projektů určitě nejodvážnější, a to jak v jeho současném soundu a aranžích, tak i v textech, které vyprávějí především o mých pocitech a touhách," řekla Lucie.

Nic prý neponechala náhodě. Album nejenom sama nazpívala, ale poprvé se ujala i jeho hudební režie, sama si napsala i klíčové texty a celý projekt spoluprodukuje. "To, že album vytvářím od začátku do konce, včetně toho, že jsem pod ním podepsaná také jako producentka, není otázka peněz, ale hlavně svobody. Fakt, že se nebojím vzít na sebe odpovědnost za finanční stránku věci, je otázkou důvěry v sebe sama. A taky signál, že si za May Day na sto procent stojím," zdůraznila Lucie, která si naprostou tvůrčí volnost velmi užívala.

Hudebního aranžmá Lucčiných písniček se překvapivě neujal její otec, hudebník Jiří Vondráček, ale rocker a kytarista srbského původu jménem George. Příjmení George střídá. Vzhledem ke svému původu má totiž mírně komplikovanou minulost a je raději, když se o něm mluví pouze jako o Georgovi. V muzikantských kruzích je znám jako bývalý člen skupiny Outsider. Po rozpadu Outsideru dva z jeho členů založili dnes slavnou skupinu Support Lesbiens a George se vrhl na producenství. Spolupracoval se skupinou Arakain a produkoval desku Kabátu.

Spolupráce drsného rockera a křehké Lucie Vondráčkové prý nebyla úplně jednoduchá. Vedli bouřlivé debaty o tom, které písničky na desce nechat a v jaké podobě. Georgovi se totiž původně žádná z písniček nelíbila. Když se ale znovu zaposlouchal, přistoupil na kompromisy, a album dopadlo k oboustranné spokojenosti. (Korzo)

Doporučujeme

Články odjinud