LUDMILA (40): Zázraky na Štědrý den se dějí, sama jsem to zažila!

8 komentářů

Rambíša
23. prosince • 16:44

Připadá mi divné,že by se toho domácího sami nezeptali,zda něco neví,a taky on sám by se jich,kdyby měl tedy ten byt volný,asi jako prvních zeptal....Tak já vidím zázrak,že se tam píše,že "přišla o rodinu" ,ale pak má náhle syna a bydlí u matky,nějak to je pomotané.No,já bych pod heslo "Vánoční zázrak" dala spíš příběh,jak se někdo vyléčil z rakoviny ,jak našel hroudu zlata a mohl si ji nechat,jak ošklivý bohatec potkal krásnou bohatou a zamilovali se do sebe....atd.atp. ,je možno popustit fantazii uzdu .Zde však přízemní nuda a šeď!

Noral
22. prosince • 13:20

Ale no tak ,chápu že na vánoce chtěly autorky napsat srdcervoucí příběh,ale nic se nemá přehánět že. :-D :-D

Mata69
22. prosince • 12:19

Jako sory, ale z tohoto "zázraku" fakt dojatá nejsem. Všechno už vystihl pan Karel i Elynor. Kde bylo to dítě, když paní chlastala první ligu? Kde bylo když se dohrabala do léčebny? Jeho otci to bylo šumák? A fakt si laskavě nechte ty tolikrát omílané nesmysly o exekutorech, co vám ze dne na den seberou všechno i střechu nad hlavou. Tak to opravdu není! Tudíž to fakt působivé a vyvolávající soucit není.
Kdyby v článku bylo, jak se paní opravdu sebrala, našla si práci, jak i její nový partner našel slušnou práci a jak společnými silami hospodaří, jak si díky tomu mohli pořídit lepší byt a jak se starají o synka ( pořád tam teda chybí ten jeho otec). A ne že se modlili a čekali kdo jim co nabídne. Jaktože najednou měli na nájem ve větším bytě, když do té doby sotva utáhli ten současný a větší si dovolit nemohli? No, opět se to nepovedlo. Ale jestli takové články čtou a věří jim podobní lidé těm z článku, tak pak je asi jasné proč na tom jsou tak jak jsou...

Elynor
22. prosince • 9:43

Tak na to tak koukám, a asi jsem se ještě neprobudila, nebo je to příběh z jiného světa. Nechápu. Oni po večerech děkovali (nějak nevím, za co a komu), a modlili se. To je taková zbytečná aktivita, co k ničemu užitečnému nevede. Pak se přece jenom nějak odhodlali aspoň napsat ten inzerát. To by mě zajímalo, co tam napsali - nemáme na nájem, ale chceme bydlet, vyřešte nám to někdo? A pak se stal opravdu zázrak a jejich finanční situace se náhle změnila, takže už si ten nájem bytu dovolit mohli? Ze dne na den? Pochybuju, že pan domácí funguje jako charita. V dalších věcech souhlasím s panem Karlem - dva lidi pracují a nemají na nájem? A pracují vůbec, nebo žijí ze sociálních dávek? Paní byla v léčebně a přesto jí nechali dítě? Kde bylo po tu dobu, co se ona léčila? Kde byl nějaký OSPOD, který by měl mít nad dětmi z problémových poměrů dohled? Kde je otec toho dítěte, vůbec se o něj nezajímá a nechtěl si ho vzít do péče? A od té doby toho "zázraku" již kolik let uplynulo - a pořád jsou v tom skromném příbytku a po večerech se pořád jen modlí a děkují, místo co by se snažili se svými životy něco rozumného udělat? A v tomhle vyrůstá to dítě. Krása. Jo, mohlo to být i horší. Ale při nejlepší vůli tohle nějak neumím považovat za štěstí - takže k anketní otázce pravím, že děkuju pěkně, ale takovéhle "štěstí" bych fakt mít nechtěla a podobný zázrak prožít taky ne.

Noral
22. prosince • 16:38

@Elynor: Elynor,mám v rodině osobu, která vlastní několik sošek andělů.Jednoho má speciálního,prý kouzelného,a tomu se do tvoru v prdýlce zasune lísteček s přáním.Vždy,když tato osoba usoudí,že je potřeba poprosit anděly o pomoc,napíše lísteček a vsune andílkovi do prdýlky.Pak ,když ona záležitost dopadne dobře,řekne "vidíte funguje to,já vám to říkala,pomohli andělé pomohli".Když to nedopadne,řekne že tentokrát anděly nepoprosila. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Elynor
22. prosince • 18:03

@Noral: :-D V případě té osoby tedy úsloví "lézt někomu do..." nabylo nový netušený rozměr. O:-)

Noral
22. prosince • 18:46

@Elynor: :-D :-D :-D :-D

Karel2529
22. prosince • 8:57

To je naprosto příšerný příběh. Prý za rozvod mohla milenka, ale spíš mi přijde, že ten muž si našel normální ženu, protože paní byla samý problém. Přijít o práci může každý, ale prozradím vám velké tajemství, ono se dá jít pracovat také jinam. Začít místo toho chlastat to nevyřeší. Pak zde máme zase klasické klišé o exekutorovi, co sebere chudákovi mámě bydlení. To se nestává ze dne na den, to paní musela chlastat dost intenzivně alespoň rok v kuse, než se jí podařilo nasekat takové dluhy a než se vyřídily všechny soudy. Také by mě zajímalo, kde v té době byla sociálka. To jí po rozvodu to dítě nechali? Další absurdní část je, že paní a její partner nejsou schopni zaplatit normální nájemní bydlení. Já sice chápu, že někdo rád zavzpomíná na jistoty socialismu, ale zase není třeba tvrdit nesmysly, že dva pracující lidé (pokud tedy pracovali) si nevydělají ani na nájem, obzvlášť když jsou příspěvky na bydlení a k tomu mnoho dalších příspěvků. Také paní sama na sebe prozrazuje svoji neschopnost, že oni si dávají inzerát, že chtějí bydlet. No, obvykle zájemce odpovídá na nabídky. Ne naopak sedí na zadku a čeká, kdo se ozve jemu. Ale jsou takový lidé, co jsou totálně nesamostatní a čekají na spasení. Zbytek příběhu ani nedává moc smysl. Asi jim ten domácí našel někde jinde byt, aby se jich zbavil... Doufám, že je to smyšlené a nikdo takový dítě nevychovává. Mínusů mi dejte třeba padesát, ale nikdy nezměním názor, že alkoholička, co všechno propila by měla vychovávat dítě. Kdyby se chtěla starat, nikdy tento příběh nezačal. Je mnoho žen, co i po rozvodu všechno zvládnou samy a nestěžují si na osud.

Doporučujeme

Články odjinud