Lunární den

Lunární den

Lunární den trvá od východu Měsíce do jeho západu a nemá tedy nic společného se vstupem Měsíce do astrologického znamení ani s kalendářním (slunečním) dnem. Lunární den je skoro o hodinu delší než sluneční den a Měsíc následujícího dne vychází vždy později než předešlého dne.

Lunární měsíc může mít 29 nebo 30 lunárních dní. První a třicátý lunární den mohou mít různou délku, od několika minut po 24 hodin. Čím je lunární den kratší, tím intenzivněji se v něm vše odehrává.

Každý lunární den má svoji specifickou energii, kterou na nás působí. Žití v souladu s těmito energiemi nám přináší snadnější a rychlejší zdolávání cest a překážek, které se v našem životě objevují. Znalost energií lunárních dní nám usnadňuje orientaci v každodenních situacích a dává nám možnost žít v harmonii sám se sebou, ale i s okolním světem.

V lunárním dni dále rozlišujeme Lunární ráno, Lunární den, Lunární večer a Lunární noc.

Lunární ráno – začíná východem Měsíce (může být např.i v noci) – vládne nestabilita, zejména v emocích a náladách

Lunární den – negativní emoce, popudlivost, energeticky náročné výkyvy emocí, sny bývají prorocké a přinášejí důležité informace

Lunární večer – emoce jsou více pod kontrolou, projevuje se hloubavost, pomalost, sebedůvěra, odpoutanost, klid

Lunární noc – projevuje se slabost, bezmocnost, deprese, osamělost, stesk, uzavřenost

Dále rozlišujeme:

Lunární měsíc - začíná a končí novoluním a mívá 29 nebo 30 dní.

Lunární rok – má stejně jako běžný kalendářní rok 12 měsíců, ale má pouze 354 dny, což je o 11 dní méně. Pro dorovnání těchto dvou cyklů se jednou za 3 roky vsune do lunárního roku 1 měsíc navíc.


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud