Lunární kalendář 1. 2. 2012

Lunární kalendář 1. 2. 2012

Měsíc přibývá a putuje ve znamení Býka, který má vliv na oblast krku a ovlivňuje čich a chuť. Chraňte dnes svůj krk šálou, kloktejte bylinné odvary. Můžete dělat plány do budoucna a řešit finanční záležitosti.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: stabilita, jistota, finance, klid, zdvořilé jednání, materiální zabezpečení, vznešenost, plánování do budoucna. Dnes se „držíme při zemi“, nemáme tendenci riskovat, ani dělat náhlé změny. Jakékoliv dnešní rozhodnutí je trvalé, den je příznivý pro řešení finančních záležitostí. Proto je vhodné dnes dlouhodobě plánovat, založit spoření nebo začít větší projekty a díla.

10. LUNÁRNÍ DEN

Symbolem je Fontána. Dnes se aktivuje karma. Poznejte svoje kořeny, upevňujte rodinné tradice. Energii čerpejte v rodině a také ji v rodině vydávejte. Zkuste dnes zlepšovat a upevňovat vztahy mezi vašimi blízkými a příbuznými. Dětem vyprávějte historky z jejich nebo svého dětství. Můžete vytáhnout staré fotky a společně si je prohlížet. Odpočívejte u toho, relaxujte, buďte v klidu. Určitě se dnes snažte vyhnout domácímu konfliktu. Vhodný den pro začátek stavby či rekonstrukce domu. Přes dnešní sny se můžete dostat do svých minulých životů. Dnes vám udělá dobře sauna či bylinná koupel s masáží. Pijte dostatek tekutin. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Když únor vodu spustí, ledem ji březen zahustí

ZDRAVÍ

Měsíc prochází znamením Býka, je silně ovlivňována oblast krku. Pozor na jízdu v autě s otevřenými okýnky, mohla by vám ztuhnout šíje. Zvýšené nebezpečí krčních zánětů, bolestí v krku, chrapot, nachlazení. Chraňte krk šátkem. Pijte preventivně čaj proti chrapotu nebo zánětu mandlí, působí v tento den obzvlášť dobře, stejně jako jiné léky proti zánětům v krku. Vhodný je odvar ze šalvěje. Býk působí také na orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji, hlas a uši. Pro člověka, který nemá cvik, se může projev dnes vyslovený stát utrpením a skončit chraptivým skřehotáním. Především v chladném dni by ani uši dnes neměli zůstat nechráněné. Jsou teď choulostivější na průvan a hluk. Namasírujte si jemně krk s esenciálním olejem na 5. čakru. Kápněte si do ucha kapičku třezalkového oleje, předejdete různým ušním chorobám. Dobře vám udělá jemná masáž šíje a uvolňující cviky na krční páteř. Proveďte cvik na aktivaci štítné žlázy, je to tzv. „svíčka“. Léčivá rostlina pro dnešní den: Lesní jahoda a měsíček

STRAVA

Během tohoto období se aktivizuje srdce, žaludek, játra, slezina, slinivka a střeva. Žaludek je citlivý, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, omáčky, obilné kaše, brambory, těstoviny, kompoty. Strava by měla být zemitá a výživná. Živná kvalita je ve dnech Býka sůl, jezte tedy slaná jídla, se solením to však nepřehánějte, aby nebyly ledviny přetížené. Je den kořene, proto konzumujte převážně kořenovou zeleninu. K dispozici jsou vám brambory, červená řepa, chřest, cibule, mrkev. Pokrmy dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek a bylinky. Do jídelníčku zařaďte také klíčky, ořechy a různá semínka. Nejezte smažená a mastná jídla, maso, uzeniny a nepijte studené nápoje. Vhodným nápojem je bylinkový čaj a horká převařená voda. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Všechny výživné krémy, zábaly a masky se v tyto dny dobře vstřebávají. Vhodné éterické oleje a vůně: santalové dřevo, růžové dřevo, jasmín, anýz, lilie, hyacint, při nachlazení eukalyptus, ravensára, čajovník, citronové vůně na odlehčení – verbena, citron, mandarinka, grep

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, zaměstnání, sebejistoty, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí.. Při rituálu můžete dnes pracovat s ohněm nebo svíčkami. V Býku se provádí rituály na přivolání lásky, peněz, majetku, plodnosti, a štěstí do domu.

DOMÁCNOST

Umyjte dřevěné podlahy a nábytek. Dnes se bude dobře péct.

ZAHRADA

Dny Býka jsou dny kořene se stoupající silou. Dnes je odzemí a to je vhodný den pro výsevy. Do truhlíků a vyhřívaných skleníků vysévejte ranou zeleninu, jako ředkvičky, karotku, cibulku a rané druhy zeleniny na předpěstování. Můžete nechat naklíčit rané brambory. Pokud máte v plánu sázet na jaře nové stromy, je na čase připravit si pro ně jámy. Hloubka jam by měla být asi 0,5 m. Pokud nemrzne, tak vidlemi prokypřete rostlinám půdu. Muškáty seřízněte a přeneste na světlé místo. Zakryjte kompost, aby bakterie mohly lépe pracovat na rozkládání zahradního bioodpadu.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Býk • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 11:02 SEČ • Západ Měsíce: 02:11 SEČ • Lunární den: 10 • Živel: země • Kvalita dne: chladný • Živná kvalita: sůl • Ovlivňuje orgány: krk, hrdlo, orgány řeči, zuby, čelisti, šíje, mandle, uši, štítná žláza • Systém: krevní oběh • Část rostliny: kořen • Síla: stoupající

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud