Lunární kalendář 1. 6. 2012

Lunární kalendář 1. 6. 2012

Měsíc putuje až do 14:33 h znamením Vah a je v přibývající fázi. Dnes nic zásadního neřešte. Dávejte pozor, abyste si neprochladili ledviny. Věnujte se péči o pleť, zkrášlujte svůj domov.

• Dnes má svátek Laura, zítra Jarmil

ENERGIE DNE

Je čas na nová přátelství a vztahy, vládne upřímnost, estetika a kultivovanost. Reakce jsou citlivější. Je těžké být objektivní, ve vzduchu je cítit netrpělivost. Udělejte si čas na sebe, uvolněte se. Dnes nic zásadního neřešte, počkejte na vhodnější den. Můžete pocítit radost z krásy.

13. LUNÁRNÍ DEN

Má ve znaku Kolo a Přadeno. Dnes se můžeme pokusit rozplétat nitky našeho osudu a nahlédnout do naší karmy. Zesiluje se průtok energie čakrami. Je vhodný den pro začátek vzdělávání se, dnes vám to bude lépe myslet. Sbírejte informace. Daří se magii a okultismu, proto dnes vytvořený magický talisman bude mít velkou sílu. Běžte ven, bude vám velmi dobře mezi lidmi. Dopřejte si s nimi třeba něco dobrého k jídlu, transformace ducha dnes totiž probíhá přes potravu. Ať máte dnes tedy žaludek stále plný! Vyhněte se agresivitě a udělejte si omlazovací kúru. Sny vám sdělí pravdivou informaci. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• V červnu blýská-li se, hřímá, sedlák spokojeně dřímá

ZDRAVÍ

Ve dnech Vah můžeme cítit především kyčle, boky, močový měchýř a ledviny. Je snadné dostat zánět močového měchýře a ledvin, dbejte na to, abyste tyto oblasti drželi v teple. Sezení na chladných kamenech nebo vlhké trávě je právě teď to nejhorší. Dobré je odpoledne mezi 15. a 17. hodinou hodně pít, aby se měchýř a ledviny dobře protáhly. Pomáhá i gymnastika zaměřená na kyčelní oblast. Také bychom měli něco udělat pro čištění krve. Vhodné je pít bylinné čaje na čištění ledvin a krve. Doporučujeme Jančův ledvinový čaj. Sportujte, běhejte a cvičte cviky na nohy. Léčivá rostlina pro tento den: Růže a řebříček - růže v aromaoleji zharmonizuje energii, čaj z řebříčku posiluje ledviny

STRAVA

Ve dnech Vah tělo dobře zpracovává tuky. Jezte ořechy a semínka, můžete v menším množství i sladkosti. Nyní je žaludek citlivý, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, omáčky, obilné kaše, brambory, těstoviny, kompoty. Ze zeleniny upřednostněte květák a brokolici, artyčoky, kopr, mangold. Nejezte smažená jídla, čokoládu, maso a masné výrobky, nepijte studené nápoje a mléko. Ráno po probuzení vypijte sklenici teplé vody, aktivizují se tím střeva. Jezte stravu bohatou na selen a hořčík, například čočku a pohanku. Pijte čaje na čištění krve a posílení ledvin. Ve dnech Vah omezte solení a mléko. Také maso a citrusové ovoce dnes raději vynechte. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Měsíc ve Vahách podporuje smysl pro krásu a estetiku. Navštivte kosmetický salon, dopřejte si péči o pleť, zkrášlující koupele, úpravu vlasů, manikúru, pedikúru. Udělejte si výživnou pleťovou masku. Vhodné éterické oleje a vůně: růžový olej, růže, pižmo, pomeranč, jasmín

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, zejména lásky, zaměstnání, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí, sebejistoty. Ve Vahách se čaruje především na zbavení se všeho, co nás vnitřně svazuje a na přivolání sebevědomí.

DOMÁCNOST

Váhy jsou vhodné pro větrání bytu, sklepa, vyvětrání peřin a matrací venku. Udělejte úklid ve spíži. Provádějte drobné opravy, domácí práce a nákupy. Můžete vymalovat byt a natřít plot, barvy budou dnes dobře schnout. Umyjte okna, vyperte záclony, udělejte pořádek ve skříních a v prádelníku. Vyčistěte sklo a porcelán. Můžete zasazovat a opravovat okna a skleněné výplně. Ošetřete obuv i oděv impregnací. Zkrášlujte svůj příbytek, dnes máte velmi dobré estetické cítění. Při nákupech máte šanci pořídit si nějakou krásnou věc.

ZAHRADA

Dny Vah jsou dny květu s klesající silou. Je to neutrální znamení, skoro pro žádnou práci na zahradě není tento den zvlášť nepříznivý ani zvlášť příznivý. Vysévejte dvouletky a bylinky odpuzující škůdce. Odstraňte seschlé květy, pokud nečekáte na semena. Jarní cibuloviny, pokud jim zežloutly listy, můžete již vytáhnout z půdy a nechat doschnout. Sbírejte květy bezu na sirup. Udělejte si pořádek v nářadí a zahradní technice, nabruste pilky a nože. Vyvětrejte sklep, zlikvidujte uskladněnou úrodu, která je napadena hnilobou. V komoře proberte staré zavařeniny – pokud jsou napadeny plísní, zlikvidujte je.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Váhy • Ovlivňované orgány: kyčle, ledviny, játra, krev, močový měchýř • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 17:28 SELČ • Západ Měsíce: 02:39 SELČ • Lunární den: 13 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: vzduch • Část rostliny: květ • Síla: klesající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud