Lunární kalendář 1. 7. 2012

Lunární kalendář 1. 7. 2012

Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v přibývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte. Kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou, pedikúru, saunu nebo bylinnou koupel.

• Dnes má svátek Jaroslava, zítra Patricie

ENERGIE DNE

Je cítit neklid, člověka to někam táhne, nevydrží na jednom místě, dostavuje se touha cestovat, poznávat nové lidi, ale také oprašovat stará přátelství. Jsme otevření, upřímní, bezstarostní, ale i nezodpovědní. Dochází k hádkám a výbušným reakcím. Nechybí elán do sportu a do učení se novým věcem. Ideální čas pro uzavírání nových obchodů, zakládání firem, pro investice, plánování a nové projekty. Na vášnivou lásku se dnes ale také dostane.

13. LUNÁRNÍ DEN

Má ve znaku Kolo a Přadeno. Dnes se můžeme pokusit rozplétat nitky našeho osudu a nahlédnout do naší karmy. Zesiluje se průtok energie čakrami. Je vhodný den pro začátek vzdělávání se, dnes vám to bude lépe myslet. Sbírejte informace. Daří se magii a okultismu, proto dnes vytvořený magický talisman bude mít velkou sílu. Běžte ven, bude vám velmi dobře mezi lidmi. Dopřejte si s nimi třeba něco dobrého k jídlu, transformace ducha dnes totiž probíhá přes potravu. Ať máte dnes tedy žaludek stále plný! Vyhněte se agresivitě a udělejte si omlazovací kúru. Sny vám sdělí pravdivou informaci. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Červnové a červencové bouřky přinášejí nejvíce škod

ZDRAVÍ

Střelec působí na kyčle, pánev, křížovou kost a kosti stehenní. Časté jsou bolesti v kříži, které vystřelují až do nohou. Může se ohlásit ischias, křečové žíly a stehenní části nohou. Dobře vám udělá masáž, pomůže uvolnit křečovitě stažené svaly. Vyzkoušejte prohřívající ájurvédský olej na klouby a svaly Flexn-oil. Kdo není zvyklý na dlouhé vycházky, a přesto se na nějakou vydá, ať se připraví na pořádnou bolest ve stehnech. Děti ale nechte doma, mohli byste jim totiž zprotivit turistiku na celý život. Krátká procházka ale naopak všem prospěje. Dbejte na teplé oblečení, počasí ve Střelci bývá proměnlivé. Dělejte posilovací cviky na nohy, cviky na stehna a boky, na rovnováhu a držení těla, chůzi po patách a po špičkách, po vnější i vnitřní straně chodidel. Vhodné je také plavání a běh. Večer si udělejte masáž nohou, výborná je také střídavá sprcha studenou a teplou vodou. Odpočívejte s nohama nahoře.

Léčivá rostlina pro tento den: Kopřiva – šťáva a čaj z kopřivy čistí krev

STRAVA

Pokrmy by dnes měly být lehce stravitelné, převážně vařené. Nejvhodnější je dušená a vařená zelenina, polévky, zeleninové vývary, omáčky, obilné kaše, brambory, těstoviny, kompoty.

Je den plodu, proto doporučujeme:

• zeleninu: cibuli, cuketu, dýni, fazole, hrách, čočku, kukuřici, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ze semínek ořechy, slunečnicová semínka

• ovoce: jablka, hrušky, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno Nejezte maso a uzeniny, smažená jídla, omezte i mléko a kynuté pečivo. Koření bude mít dnes větší sílu, tak to s ním nepřežeňte. Pijte ředěné džusy a ovocné čaje. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Udělá vám dobře sauna, teplé koupele a masáže, uvolní se ztuhlé klouby. Vyzkoušejte koupelovou sůl s měsíčkem. Běžte na pedikúru a nechte si udělat masáž nohou. Prospěje vám teplá lázeň na nohy. Ty pak ošetřete vhodným krémem a odpočívejte s nohama nahoře. Účinné budou také vyživující zábaly a masáže. Udělejte si masku na obličej a dekolt. Dnes si nemyjte vlasy a ani je nestříhejte.

Vhodné éterické oleje a vůně: santal, eukalyptus, vanilka, fialka, rozmarýn, zázvor, jalovec

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Střelec je vhodný pro odstranění spirituálních problémů, konfliktů, podlosti a malichernosti. Spojte se se svou Bohyní.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny. Vykuřte místnosti vonnými tyčinkami či pryskyřicovými vykuřovadly. Vhodná je sušená šalvěj, kterou necháte v místnosti doutnat. Vše nepotřebné a staré spalte. Oheň vám pomůže při úklidu.

ZAHRADA

Dny Střelce jsou dny plodu a uzlový bod mezi stoupající a klesající silou. Dnes je přízemí, nepracujte se zemí ani s rostlinami.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Střelec • Ovlivňuje orgány: kyčle, pánev, křížová kost, stehna, žíly, celková pohyblivost • Fáze Měsíce: přibývající • Východ Měsíce: 18:54 SELČ • Západ Měsíce: 02:31 SELČ • Lunární den: 13 • Kvalita dne: teplý • Živel: oheň • Část rostliny: plod • Síla: stoupající • Živná kvalita: bílkovina • Přízemí

Lunární kalendář na celý měsíc červenec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud