Lunární kalendář 10. 6. 2012

Lunární kalendář 10. 6. 2012

Měsíc prochází znamením Ryb, je v ubývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Vyhněte se dnes alkoholu, věnujte se umělecké tvorbě, odpočívejte, meditujte.

• Dnes má svátek Gita/Margita, zítra Bruno

ENERGIE DNE

Fantazie pracuje na plné obrátky, jsme přitahování fantastičnem a mystikou. Rozum předává vládu emocím, vnitřní svět je barvitější než povrch. Čas k meditaci a ponoření se do sebe. Ke slovu se dnes také dostává romantika. Jsme pohostinní, umíme vytvořit klidnou a příjemnou atmosféru, ideálně ve spojení s hudbou a vodou. Praktické věci odložte na jiný den, dnes vládne tvořivý duch, proto zpívejte, malujte, tvořte!

21. LUNÁRNÍ DEN

Tento den je spojen se symbolem Koně a Kočáru. Má dynamickou energii, přináší rozhodnost a odvahu. Mění se struktury našeho nitra i struktury vnější. Energie větru nám v proměně pomáhá, proto buďte venku a oblečte si volnější oděv bílé nebo světlé barvy. Dnes se učte přijímat zodpovědnost, dávejte přátelům sliby, plňte povinnosti, realizujte se v davu. Nebuďte dnes sami, jeďte na výlet. Najděte v sobě rytířské vlastnosti. Dnešek je dnem pohybu, proto můžete odcestovat nebo také změnit bydlení, práci apod. K tomuto dni se váže sedmá čakra Sahasrára, která se nachází na temeni hlavy. Spojuje nás s Vesmírem, s naším Vyšším Já, s univerzální životní silou. Vnímejte tento bod na vrcholu vaší hlavy, zaměřujte dnes na něj pozornost, tím 7. čakru stimulujete a aktivujete. Můžete si představit, jak se skrze ni vlévá z Vesmíru do vašeho těla proud světelné energie a naplňuje vás do té míry, že vyzařujete světlo i do prostoru kolem. Zamručte si „hmmm“, to 7. čakru stimuluje. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Vlhký a teplý červen obohacuje rolníka

ZDRAVÍ

Ryby mají vliv na chodidla, chůzi a lymfatický systém. V Rybách působí vše, co do těla dostaneme, mnohem intenzivněji než v jiných dnech. Alkohol, nikotin a různé jiné jedy se proto nyní snažte vynechat. Závislosti dnes vznikají rychleji než v jiných dnech, tělo dobře přijímá veškeré léky, ovšem i ty nežádoucí. Ryby působí především na nohy. Nohy jsou velmi důležitou a citlivou částí těla. Když je nemocná noha, je nemocný celý člověk. Každá část těla se odráží v reflexních zónách nohou a může být ovlivněna masážemi akupresurních bodů na ploskách nohou. Ženy začnou masáž na levé noze, muži na pravé. Palci tlačíme na jednotlivá místa asi 1 minutu, tlak postupně zvyšujeme. Kroutíme a povytáhneme také všechny prsty u nohou. Tyto masáže mohou pomoci uvolnit křeč či napětí v těle a pomáhají odvádět škodliviny z těla. Chodidlům udělá dobře také perličková koupel s mořskou solí. Nestůjte dlouho na jednom místě a udržujte dnes nohy v teple. Není příznivý den pro operace nohou a křečových žil na dolních končetinách.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Jitrocel – šťáva z listů hojí rány a energie jitrocele mírní traumata

STRAVA

Dopřejte si stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina (kromě papriky), ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. Je den listu, proto využijte v jídelníčku listovou zeleninu, například zelí, čekanku, kapustu, pórek, rebarboru, zelené saláty, špenát, štěrbák atd. Kořeňte bylinkami, nezapomínejte na pažitku a petržel, používejte dostatečně i česnek. Můžete mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu. Ve dnech Ryb jsou dobře zpracovávány sacharidy, můžete si tedy dát nějakou sladkost, ale raději jen dopoledne. Vyhýbejte se alkoholu. K pití si dejte čaj z listů bylin, doporučujeme meduňkový, mátový nebo lipový. Dnes vynechejte pokrmy z masa. Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vyučování jedů z těla a hubnutí.

KRÁSA

Dnešek je nejméně vhodným dnem pro stříhání a mytí vlasů, často se pak tvoří lupy, vlasy řídnou a slábnou. Naopak k odstraňování nežádoucích chloupků je dnešek příznivý. Udělejte si masáž chodidel, odstraňte ztvrdlou kůži na chodidlech. Prohřívejte si končetiny, běžte do sauny. Připravte si koupel s koupelovou solí nebo bylinkami. Pečujte nejen o tělo, ale také o svoji duši – pusťte si relaxační hudbu, čtěte, malujte, odpočívejte, meditujte, nechte se hýčkat. Vhodné éterické oleje a vůně: máta, bergamot, pryskyřice, olibanum, vetiver, šalvěj muškátová, nard

DOMÁCNOST

Čistěte a umývejte předměty, nábytek, podlahy (ne dřevěné). Nechte odmočit špinavé prádlo. Špína půjde dobře dolů, ale vše bude hůře schnout, nechte tedy lakování a malování spíše na „vzdušné“ dny.

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Rybách se čaruje na lásku, na pomoc ostatním, na vztahy mezi lidmi a na ochranu života na Zemi.

ZAHRADA

Dny Ryb jsou dny listu se stoupající silou. Je vhodný den pro setí a sázení listové zeleniny, letniček a bylinek. Zalijte a přihnojte pokojové a uskladněné balkónové rostliny a trvalky. Okrasné dřeviny přihnojte na tvorbu listu. Vydatně zalijte ovocné stromy a keře, nezapomeňte ani na jehličnany a okrasné dřeviny. Dnes můžete přesadit pokojové rostliny. Sázejte saláty, zelí, štěrbák. Provzdušněte a přihnojte trávník. Zkontrolujte zahradní jezírko, zbavte ho nečistot a zbytků odumřelých rostlin, dopusťte do něj vodu. Vyčistěte a připravte bazén na letní sezonu. Umyjte skla skleníku, truhlíky a květináče. Je vhodný den pro hledání pramene na studnu. Sklízejte saláty a špenát. Připravte si přírodní hnojení – kopřivovou jíchu. Dnes nejsou vhodné dny na sušení a zavařování.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Ryby • Ovlivňuje orgány: nohy, prsty u nohou, lymfatický systém • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 00:43 SELČ • Západ Měsíce: 11:54 SELČ • Lunární den: 21 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: stoupající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud