Lunární kalendář 14. 10. 2011

Lunární kalendář 14. 10. 2011

Měsíc ubývá a putuje ve znamení Býka, který má vliv na oblast krku a ovlivňuje také čich a chuť. Pozor na nachlazení a ztuhnutí šíje vlivem průvanu. Můžete dělat plány do budoucna a řešit finanční záležitosti.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: stabilita, jistota, finance, klid, zdvořilé jednání, materiální zabezpečení, vznešenost, plánování do budoucna. Dnes se „držíme při zemi“, nemáme tendenci riskovat, ani dělat náhlé změny. Jakékoliv dnešní rozhodnutí je trvalé, den je příznivý pro řešení finančních záležitostí. Proto je vhodné dnes dlouhodobě plánovat, založit spoření nebo začít větší projekty a díla.

18. lunární den

Tento den nám nastavuje Zrcadlo, které je také dnešním symbolem. Vše, co se dnes děje, odráží naši podstatu a my můžeme vyhodnotit, jak se sami na sebe díváme. Můžeme se uvidět z jiných úhlů, uvědomit si sami sebe a svůj vývoj. Zkuste dnes shodit masku, kterou nosíte, alespoň sami před sebou. Soustřeďte se v tento den především na sebe, ale můžete pomoci i jinému člověku. I vy jste pro druhé zrcadlem. Je vhodný den na očistu psychiky i těla. Parfém si dnes aplikujte pouze na oblečení, ne na kůži! Mohlo by dojít k alergické reakci. Sny z dnešní noci se brzy splní. Dnes není vhodná konzumace živočišné potravy a alkoholu, naopak ořechy a kvalitní rostlinný olej vám udělají dobře. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Když se táhnou ptáci blízko k stavení, bude tuhá zima

ZDRAVÍ

Měsíc prochází znamením Býka, je silně ovlivňována oblast krku. Pozor na jízdu v autě s otevřenými okýnky, mohla by vám ztuhnout šíje. Zvýšené nebezpečí krčních zánětů, bolestí v krku, chrapot, nachlazení. Chraňte krk šátkem. Pijte preventivně čaj proti chrapotu nebo zánětu mandlí, působí v tento den obzvlášť dobře, stejně jako jiné léky proti zánětům v krku. Vhodný je odvar ze šalvěje. Býk působí také na orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji, hlas a uši. Pro člověka, který nemá cvik, se může projev dnes vyslovený stát utrpením a skončit chraptivým skřehotáním. Především v chladném dni by ani uši dnes neměli zůstat nechráněné. Jsou teď choulostivější na průvan a hluk. Namasírujte si jemně krk s esenciálním olejem na 5. čakru. Kápněte si do ucha kapičku třezalkového oleje, předejdete různým ušním chorobám. Dobře vám udělá jemná masáž šíje a uvolňující cviky na krční páteř. Proveďte cvik na aktivaci štítné žlázy, je to tzv. „svíčka“.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Lesní jahoda a měsíček. Obě rostliny pomáhají povzbudit energii.

STRAVA

Živná kvalita je ve dnech Býka sůl, jezte tedy slaná jídla, se solením to však nepřehánějte, aby nebyly ledviny přetížené. Strava by měla být zemitá a výživná, čerstvá a živá, tepelně neupravovaná. Vhodná je čerstvá zelenina (zejména plodová), ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. Je den kořene, proto konzumujte převážně kořenovou zeleninu. K dispozici jsou vám brambory, celer, čekanka, černý kořen, červená řepa, česnek, fenykl, křen, mrkev, pastinák, ředkev, ředkvičky, tuřín. Pokrmy dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek a bylinky. Do jídelníčku zařaďte také klíčky, ořechy a různá semínka. K pití si udělejte kopřivový nebo kopřivový, bezový nebo přesličkový čaj.

KRÁSA

Věnujte se čištění pleti, vhodné jsou zábaly a masky proti vráskám, akné a rozšířeným pórům.

Vhodné éterické oleje a vůně: santalové dřevo, růžové dřevo, jasmín, anýz, lilie, hyacint, při nachlazení eukalyptus, ravensára, čajovník, citronové vůně na odlehčení – verbena, citron, mandarinka, grep

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Býku se provádí rituály na přivolání lásky, peněz, majetku, plodnosti, a štěstí do domu.

DOMÁCNOST

Umyjte dřevěné podlahy a nábytek.

ZAHRADA

Dny Býka jsou dny kořene se stoupající silou. Dnes pracujte se zemí, založte nebo přeházejte kompost, vytrhejte plevel, zamulčujte rostliny. Je vhodné prokypřit rostlinám půdu, pohnojit je a přesadit, obzvlášť ty se slabou tvorbou kořenů. Přesaďte bylinky do květináčů, abyste je mohli sklízet i v zimě. Vše, co dnes zasadíte, poroste pomalu, bude trvanlivé a sklizené plody jsou velmi vhodné na zásoby, je tedy vhodné sázet ovocné stromy a keře. Sklízejte pozdní zeleninu. Úspěšný bude dnes boj proti škůdcům žijícím v zemi. Dnes nezalévejte pokojové rostliny. Je vhodný den pro plánování zahrady. Můžete zavařovat, uskladňovat do sklepa a konzervovat, obzvláště kořenovou zeleninu. Připravujte dřevo na zimu.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Býk • Fáze Měsíce: ubývající • Lunární den: 18 • Východ Měsíce: 18:53 SELČ • Západ Měsíce: 09:51 SELČ • Kvalita dne: chladný • Živná kvalita: sůl • Ovlivňuje orgány: krk, hrdlo, orgány řeči, zuby, čelisti, šíje, mandle, uši, štítná žláza • Systém: krevní oběh • Živel: Země • Část rostliny: kořen • Síla: stoupající

Lunární kalendář na celý měsíc říjen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud