Lunární kalendář 14. 10. 2012

Lunární kalendář 14. 10. 2012

Měsíc prochází znamením Vah a je v ubývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř, udržujte proto ledviny v teple. Dnes nic zásadního neřešte. Zkrášlujte sebe i svůj domov, běžte na nákupy.

• Dnes má svátek Agáta, zítra Tereza/Terezie

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Je čas na nová přátelství a vztahy, vládne upřímnost, estetika a kultivovanost. Reakce jsou citlivější. Je těžké být objektivní, ve vzduchu je cítit netrpělivost. Udělejte si čas na sebe, uvolněte se. Dnes nic zásadního neřešte, počkejte na vhodnější den. Můžete pocítit radost z krásy.

29. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Chobotnice. Tento den se pokládá za satanský den, proto si dělejte ochrany před zlem. Nepříjemnosti nejsou dnes žádnou výjimkou, pokládejte je ale za příznivé a přijímejte je s vděkem, neboť znamenají to, že nesloužíte tmě. Mohou se dostavit depresivní stavy. Udělejte si očistný rituál: stoupněte si na 10 minut do nádoby se slanou vodou, teplota vody vám musí být příjemná, spíše chladnější, a představujte si, že vše negativní z vás odchází do vody. Poté vodu vylijte na pozemek za domem s přáním, aby Země přetransformovala negativní energii z vody na Světlo a Lásku. Doporučujeme dnes vykuřovadlem očistit místnosti, vhodné je kadidlo, pelyněk nebo šalvěj. Kouř vyhání zlo. Očistěte si také jídlo a pití – buď modlitbou, nebo nad ním udělejte kříž či magický kruh. Jezte vědomě, nečtěte u jídla ani se nedívejte na televizi. Nemluvte při jídle o špatných věcech. Dnešní sny mají prorocký význam. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Když v říjnu listí dlouho nepadá, tuhá zima se přikrádá

ZDRAVÍ

Váhy působí na kyčle, boky, močový měchýř a ledviny. Cokoli uděláte v tyto dny pro tyto části těla, působí dvojnásob pozitivně, s výjimkou chirurgických zákroků v této oblasti. Všechno, co boky, ledviny a močový měchýř zatěžuje, bude působit dvojnásob škodlivěji.

Je snadné dnes dostat zánět močového měchýře a ledvin, dbejte na to, abyste tyto oblasti drželi v teple. Sezení na chladných kamenech nebo vlhké trávě je právě teď to nejhorší. Odpoledne mezi 15. a 17. hodinou hodně pijte, aby se měchýř a ledviny dobře protáhly. Pomáhá i gymnastika zaměřená na kyčelní oblast. Také bychom měli něco udělat pro čištění krve. Vhodné je pít bylinné čaje na čištění ledvin a krve. Doporučujeme Jančův ledvinový čaj. Sportujte, běhejte a cvičte cviky na boky a nohy. Léčivá rostlina pro tento den: Růže a řebříček - růže v aromaoleji zharmonizuje energii, čaj z řebříčku posiluje ledviny

STRAVA

Ve dnech Vah tělo dobře zpracovává tuky. Jezte ořechy a semínka, můžete v menším množství i sladkosti. Nyní je žaludek citlivý, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví, jídlo si proto tepelně upravujte dušením či vařením. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce (jablka, hrušky), různé kaše, těstoviny. Můžete mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu. Nejsou vhodná smažená jídla, čokoláda ani maso.

Je den květu, proto ze zeleniny upřednostněte: • květák a brokolici, artyčoky, kopr, mangold

Pitný režim: pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje. Ráno po probuzení vypijte sklenici teplé vody s kapkou citronu, aktivizují se tím střeva. Pijte čaje na čištění krve a posílení ledvin a čaje z květů rostlin – měsíčkový, ibiškový, třezalkový, vhodný je také šípkový a mátový. Dnes nepijte mléko.

KRÁSA

Měsíc ve Vahách podporuje smysl pro krásu a estetiku. Navštivte kosmetický salon, dopřejte si péči o pleť, zkrášlující koupele, úpravu vlasů, manikúru, pedikúru. Udělejte si čistící pleťovou masku. Bojujte proti striím a celulitidě. Problémové partie masírujte hrubou žínkou ve směru hodinových ručiček, potom je natřete krémem nebo olejem na vypnutí tkáně. Vhodné éterické oleje a vůně: růžový olej, růže, pižmo, pomeranč, jasmín

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Ve Vahách se čaruje především na zbavení se všeho, co nás vnitřně svazuje a na přivolání sebevědomí.

DOMÁCNOST

Váhy jsou vhodné pro větrání bytu, sklepa, vyvětrání peřin a matrací venku. Udělejte úklid ve spíži. Provádějte drobné opravy, domácí práce a nákupy. Můžete vymalovat byt a natřít plot, barvy budou dnes dobře schnout. Umyjte okna, vyperte záclony, udělejte pořádek ve skříních a v prádelníku. Vyčistěte sklo a porcelán. Můžete zasazovat a opravovat okna a skleněné výplně. Ošetřete obuv i oděv impregnací. Zkrášlujte svůj příbytek, dnes máte velmi dobré estetické cítění. Při nákupech máte šanci pořídit si nějakou krásnou věc. Vyrábějte věnce na Dušičky, dělejte si podzimní výzdobu.

ZAHRADA

Dny Vah jsou dny květu s klesající silou. Je to neutrální znamení, skoro pro žádnou práci na zahradě není tento den zvlášť nepříznivý ani zvlášť příznivý. Ošetřujte a vysazujte růže, lilie a jarní cibuloviny. Udělejte si pořádek v nářadí a zahradní technice, nabruste pilky a nože. Vyvětrejte sklep, zlikvidujte úrodu, která je napadena hnilobou. V komoře proberte zavařeniny – pokud jsou některé napadeny plísní, zlikvidujte je.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Váhy • Ovlivňované orgány: kyčle, ledviny, játra, krev, močový měchýř • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 05:55 SELČ • Západ Měsíce: 17:19 SELČ • Lunární den: 29 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: vzduch • Část rostliny: květ • Síla: klesající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc říjen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud