Lunární kalendář 14. 2. 2012

Lunární kalendář 14. 2. 2012

Měsíc putuje znamením Štíra, je v ubývající fázi. Štír ovlivňuje pohlavní orgány a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují. Dnes je sv.Valentýn, je šance prožít lásku a vášeň , pozor ale na žárlivost.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: sexualita, impulzivnost, žárlivost, riziko, citlivost, kritika, vnímavost, náruživost, smyslnost, vynalézavost, nadhled. Připravte se na kritiku i na to, že sami budete více kritizovat, jste dnes citlivější a proto více zranitelní než jindy. Změny se dnes přijímají velmi těžce, člověk vidí věci černobíle. Zvyk je železná košile. Vládnou sklony k temným věcem. Voda dnes pomáhá zklidnit rozjitřené smysly. Procházka kolem řeky nebo rovnou dovolená u moře jsou výborným lékem. V partnerských vztazích se projevuje smyslnost a náruživost, ale také žárlivost a hádavost. Neřešte dnes finanční záležitosti, necestujte a nezačínejte nové vztahy.

22. LUNÁRNÍ DEN

Symbolem je Slon a je to den magie. Přes ni získáváme moudrost a skryté informace. Jakékoliv věštění vám dnes půjde neobvykle lehce a bude silné a hluboké. Můžete zkusit automatickou kresbu. Všímejte si věcí, symbolů a čísel kolem sebe, možná, že vám také chtějí něco říct. Vhodný den pro studium. Nehezké obrazy a věci, které se vám nelíbí, nebo z nich nemáte dobrý pocit, odneste z domu. Dnes můžete poznat, co je pro vás dobré a co špatné. Dopřejte si dostatek dobrého jídla, přichází s ním energie. Buďte štědří k sobě i k ostatním. Budete mít sny, které předvídají budoucnost. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Na svatého Valentýnka sej přísadu do záhonka • Svatý Valentin pouští mrazy a sněhy hází

ZDRAVÍ

Štír působí silně na pohlavní orgány, močový měchýř, močovod a konečník. Preventivní sedací koupele s řebříčkem lékařským a přesličkou teď mohou pomoci při různých ženských potížích. Pozor na prochladnutí. Budoucí matky by se měly chránit před každou námahou a nezvedat nic těžkého. Pijte borůvkové a brusinkové nápoje.

Léčivá rostlina pro tento den: Puškvorec – osvěží vás čaj z kořene nebo kousky, které se žvýkají. Zbavuje nestrávených zbytků potravy.

STRAVA

V tomto období se mohou objevovat těžkosti s trávením, jídlo si proto tepelně upravujte dušením či vařením. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce (jablka, hrušky), různé kaše, těstoviny. Je den listu, proto doporučujeme listovou zeleninu, jako je čekanka, kapusta kadeřavá, kedlubna, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí. Můžete kysané mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu. V menší míře je povoleno také maso, vejce, mléko a sýry. Jezte hodně vlákniny. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dobře vám udělají i borůvkové čaje, ženský čaj a řebříčkový čaj, čaje na očistu ledvin a močového ústrojí. Na posílení močových cest jsou vhodné brusinky, pijte tedy brusinkový džus nebo jezte sušené brusinky. Doporučujeme vám lahodný brusinkový pečený čaj.

KRÁSA

V ubývajícím Měsíci pomáhají kůži detoxikační masáže vhodnými oleji a bylinné koupele. Na pleť nanášejte čistící pleťové masky, je vhodné ošetřovat akné a rozšířené póry. Na problematickou pleť vyzkoušejte přípravek Tarika Akné. Na vlasy používejte čistící bylinné šampony. Vhodné éterické oleje a vůně: santal, santalové dřevo, bergamot, karafiát, orchidej, pačuli, ylang-ylang, levandule, citron

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Měsíc ve Štíru je vhodný pro ochranná kouzla, pro milostnou magii, a pro rituály na zbavení se strachu.

DOMÁCNOST

Dny Štíra nejsou vhodné pro malování a lakování, vše dnes špatně schne a materiály nasávají vlhkost. Proto ani nemyjte dřevěné podlahy a nábytek. Naopak špína a skvrny z prádla a předmětů půjdou dobře dolů.

ZAHRADA

Dny Štíra jsou dny květu s klesající silou. Štír je ideální pro výsadbu, setí, přesazování, zalévání a hnojení. Můžete přihnojit a zalít pokojové rostliny. Rostlinám pomalu končí vegetační klid, zálivka proto může být větší. Rostliny vyneseme na světlo. Pokud nemrzne, zavlažte venkovní trvalky, stromy a stálezelené keře, doplňte mulč. Zkontrolujte jezírka a vodní rostliny. Prořežte živý plot z opadavých listnáčů. Můžete sázet prostokořené stromy a keře s opadavými listy. Vysejte ranou zeleninu. Není vhodný den pro zavařování a uskladňování potravin, mohly by chytnout plíseň.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Štír • Ovlivňuje orgány: pohlavní orgány, močovod, močový měchýř • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 00:49 SEČ • Západ Měsíce: 09:53 SEČ • Lunární den: 22 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: klesající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud