Lunární kalendář 15. 5. 2012

Lunární kalendář 15. 5. 2012

Měsíc prochází znamením Ryb, je v ubývající fázi. Ryby mají vliv na chodidla a prsty u nohou. Udělejte si čas na jejich koupel a masáž. Vyhněte se dnes alkoholu, věnujte se umělecké tvorbě, odpočívejte, meditujte.

• Dnes má svátek Žofie/Sofie, zítra Přemysl

ENERGIE DNE

Fantazie pracuje na plné obrátky, jsme přitahování fantastičnem a mystikou. Rozum předává vládu emocím, vnitřní svět je barvitější než povrch. Čas k meditaci a ponoření se do sebe. Ke slovu se dnes také dostává romantika. Jsme pohostinní, umíme vytvořit klidnou a příjemnou atmosféru, ideálně ve spojení s hudbou a vodou. Praktické věci odložte na jiný den, dnes vládne tvořivý duch, proto zpívejte, malujte, tvořte!

24. LUNÁRNÍ DEN

Symbolem tohoto dne je Medvěd. Dnes vládne mužská energie. Bortí se vše staré a vzniká nové. Pokud pocítíte bezvýchodnost, je nutné s ní bojovat a nenechat se jí ovládnout. Vždy existuje cesta. Dnešní den má velmi silnou energii, je proto dobré ji využít třeba v náročném fyzickém cvičení, v jakékoliv tvorbě nebo pro léčbu nemocí šamanskými praktikami. Pocítíte příliv nové sexuální energie, touhu po vlastní rodině a dětech, je proto také vhodný den pro početí dítěte. Dnes je dobré zahájit stavbu domu. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Čas ledových mužů a svaté Žofie bez deště nemine • Po kuchařce zmrzlých se vysazuje paprika

ZDRAVÍ

Ryby mají vliv na chodidla, chůzi a lymfatický systém. V Rybách působí vše, co do těla dostaneme, mnohem intenzivněji než v jiných dnech. Alkohol, nikotin a různé jiné jedy se proto nyní snažte vynechat. Závislosti dnes vznikají rychleji než v jiných dnech, tělo dobře přijímá veškeré léky, ovšem i ty nežádoucí. Ryby působí především na nohy. Nohy jsou velmi důležitou a citlivou částí těla. Když je nemocná noha, je nemocný celý člověk. Každá část těla se odráží v reflexních zónách nohou a může být ovlivněna masážemi akupresurních bodů na ploskách nohou. Ženy začnou masáž na levé noze, muži na pravé. Palci tlačíme na jednotlivá místa asi 1 minutu, tlak postupně zvyšujeme. Kroutíme a povytáhneme také všechny prsty u nohou. Tyto masáže mohou pomoci uvolnit křeč či napětí v těle a pomáhají odvádět škodliviny z těla. Chodidlům udělá dobře také perličková koupel s mořskou solí. Nestůjte dlouho na jednom místě a udržujte dnes nohy v teple. Není příznivý den pro operace nohou a křečových žil na dolních končetinách.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Jitrocel – šťáva z listů hojí rány a energie jitrocele mírní traumata

STRAVA

Dnes si jídlo tepelně upravujte dušením či vařením. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce (jablka, hrušky), různé kaše, těstoviny. Je den listu, proto využijte v jídelníčku listovou zeleninu, například zelí, čekanku, kapustu, pórek, rebarboru, zelené saláty, špenát, štěrbák atd. Kořeňte bylinkami, nezapomínejte na pažitku a petržel, používejte dostatečně i česnek. Můžete mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu. Ve dnech Ryb jsou dobře zpracovávány sacharidy, můžete si tedy dát nějakou sladkost, ale raději jen dopoledne. Vyhýbejte se alkoholu. K pití si dejte čaj z listů bylin, doporučujeme meduňkový, mátový nebo lipový. Dnes vynechejte pokrmy z masa. Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vyučování jedů z těla a hubnutí.

KRÁSA

Dnešek je nejméně vhodným dnem pro stříhání a mytí vlasů, často se pak tvoří lupy, vlasy řídnou a slábnou. Naopak k odstraňování nežádoucích chloupků je příznivý den. Udělejte si masáž chodidel, odstraňte ztvrdlou kůži na chodidlech. Prohřívejte si končetiny, běžte do sauny. Udělejte si koupel s koupelovou solí nebo bylinkami. Pečujte nejen o tělo, ale také o svoji duši – pusťte si relaxační hudbu, čtěte, malujte, odpočívejte, meditujte, nechte se hýčkat.

Vhodné éterické oleje a vůně: máta, bergamot, pryskyřice, olibanum, vetiver, šalvěj muškátová, nard

DOMÁCNOST

Čistěte a umývejte předměty, nábytek, podlahy (ne dřevěné). Nechte odmočit špinavé prádlo. Špína půjde dobře dolů, ale vše bude hůře schnout, nechte tedy lakování a malování spíše na „vzdušné“ dny.

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Rybách se čaruje na lásku, na pomoc ostatním, na vztahy mezi lidmi a na ochranu života na Zemi.

ZAHRADA

Dny Ryb jsou dny listu se stoupající silou. Je vhodný den pro setí a sázení listové zeleniny, letniček a bylinek. Zalijte a přihnojte pokojové a uskladněné balkónové rostliny a trvalky. Okrasné dřeviny přihnojte na tvorbu listu. Vydatně zalijte ovocné stromy a keře, nezapomeňte ani na jehličnany a okrasné dřeviny. Dnes můžete přesadit pokojové rostliny. Provzdušněte a přihnojte trávník. Zkontrolujte zahradní jezírko, zbavte ho nečistot a zbytků odumřelých rostlin, dopusťte do něj vodu. Vyčistěte a připravte bazén na letní sezonu. Umyjte skla skleníku, truhlíky a květináče. Je vhodný den pro hledání pramene na studnu. Sklízejte první jarní salát. Připravte si přírodní hnojení – kopřivovou jíchu. Dnes nejsou vhodné dny na sušení a zavařování.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Ryby • Ovlivňuje orgány: nohy, prsty u nohou, lymfatický systém • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 02:38 SELČ • Západ Měsíce: 15:13 SELČ • Lunární den: 24 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: stoupající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud