Lunární kalendář 16. 2. 2012

Lunární kalendář 16. 2. 2012

Měsíc putuje znamením Střelce, je v ubývající fázi. Plánujte, nakupujte, obchodujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Nechoďte na příliš dlouhé procházky a večer si udělejte masáž nohou.

ENERGIE DNE

Je cítit neklid, člověka to někam táhne, nevydrží na jednom místě, dostavuje se touha cestovat, poznávat nové lidi, ale také oprašovat stará přátelství. Jsme otevření, upřímní, bezstarostní, ale i nezodpovědní. Dochází k hádkám a výbušným reakcím. Nechybí elán do sportu a do učení se novým věcem. Ideální čas pro uzavírání nových obchodů, zakládání firem, pro investice, plánování a nové projekty. Na vášnivou lásku se dnes ale také dostane.

24. LUNÁRNÍ DEN

Symbolem tohoto dne je Medvěd. Dnes vládne mužská energie. Bortí se vše staré a vzniká nové. Pokud pocítíte bezvýchodnost, je nutné s ní bojovat a nenechat se jí ovládnout. Vždy existuje cesta. Dnešní den má velmi silnou energii, je proto dobré ji využít třeba v náročném fyzickém cvičení, v jakékoliv tvorbě nebo pro léčbu nemocí šamanskými praktikami. Pocítíte příliv nové sexuální energie, touhu po vlastní rodině a dětech, je proto také vhodný den pro početí dítěte. Dnes je dobré zahájit stavbu domu. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Usadí-li se bílá husa v únoru na poli, bude hodně obilí

ZDRAVÍ

Střelec působí na kyčle, pánev, křížovou kost a kosti stehenní. Může se ohlásit ischias, křečové žíly a stehenní části nohou. Často bolí kříž až do nohou, protože ve Střelci se počasí rádo mění. Dobře vám udělá masáž, pomůže uvolnit křečovitě stažené svaly. Vyzkoušejte olej na unavené svaly Flexibility. Netrénovaný turista pocítí brzy po vycházce bolesti ve stehnech. Dnes není vhodné nutit děti k delšímu chození, mohli byste jim zprotivit turistiku na celý život, ale krátká procházka všem prospěje. Dbejte na teplé oblečení. Dělejte posilovací cviky na nohy, cviky na stehna a boky, na rovnováhu a držení těla, chůzi po patách a po špičkách, po vnější i vnitřní straně chodidel. Vhodné je také plavání a běh. Udělejte si masáž nohou, vhodná je střídavá sprcha studenou a teplou vodou. Odpočívejte s nohama nahoře.

STRAVA

Během tohoto období se mohou objevit těžkosti s trávením, jídlo si proto tepelně upravujte dušením či vařením. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce, různé kaše, těstoviny. Z ovoce jsou vhodná jablka, hrušky, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno. Dále konzumujte obiloviny, rýži, špaldu, ovesné vločky. Je den plodu, jako zeleninu tedy doporučujeme cibuli, cuketu, dýni, fazole, hrách, čočku, kukuřici, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ze semínek ořechy, slunečnicová semínka. Jídla kořeňte zejména česnekem, koření bude mít dnes větší sílu, tak to s ním nepřežeňte. Používejte také zázvor. Můžete mléčné výrobky a kvašenou zeleninu. Dnes vynechejte kávu a vyhněte se smaženým pokrmům. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dále jsou vhodné bylinné čaje z máty, kopřiv, bezu a ovocné čaje.

Léčivá rostlina pro tento den: Kopřiva – šťáva a čaj z kopřivy čistí krev

KRÁSA

Udělá vám dobře sauna, teplé koupele a masáže. Uvolní se ztuhlé klouby. Vyzkoušejte koupelovou sůl s konopím. Běžte na pedikúru a nechte si udělat masáž nohou. Prospěje vám teplá lázeň na nohy. Ty pak ošetřete vhodným krémem a odpočívejte s nohama nahoře. Účinné budou také zábaly a masáže proti celulitidě. Udělejte si čistící masku na obličej a dekolt. Dnes si nemyjte vlasy a ani je nestříhejte. Vhodné éterické oleje a vůně: santal, eukalyptus, vanilka, fialka, rozmarýn, zázvor, jalovec

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Střelec je vhodný pro odstranění spirituálních problémů, konfliktů, podlosti a malichernosti.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny. Vykuřte místnosti vonnými tyčinkami či pryskyřicovými vykuřovadly. Vhodná je sušená šalvěj, kterou necháte v místnosti doutnat. Vše nepotřebné a staré spalte. Oheň vám pomůže při úklidu.

ZAHRADA

Dny Střelce jsou dny plodu a uzlový bod mezi stoupající a klesající silou. Je vhodný den pro řez a průklest ovocných stromů a keřů, ale pouze pokud nemrzne. Ořežte suché, poškozené a staré větve a rány ošetřete vhodným přípravkem. Zmlazujte a prosvětlete ovocné keře a jádroviny, můžete je i přihnojit. Vysaďte do skleníku rajčata, papriky, fazole. Dnešek se hodí také pro konzervaci, zavařování a zmrazování.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Střelec • Ovlivňuje orgány: kyčle, pánev, křížová kost, stehna, žíly, celková pohyblivost • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 03:08 SEČ • Západ Měsíce: 11.32 SEČ • Lunární den: 24 • Kvalita dne: teplý • Živel: oheň • Část rostliny: plod • Síla: stoupající • Živná kvalita: bílkovina • Systém: smyslové orgány

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud