Lunární kalendář 17. 7. 2012

Lunární kalendář 17. 7. 2012

Měsíc ubývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se dnes partnerovi a rodině, běžte k vodě.

• Dnes má svátek Martina, zítra Drahomír/Drahomíra

ENERGIE DNE

Dnešek je pod znamením citů. Lidé k sobě mají blíž, mohou však být přecitlivělí. Hlavní slovo má intuice. Ozývá se minulost a také různé formy strachů. Vracíme se do dětství, snadno se rozpláčeme. Je vhodný den pro návštěvy rodiny a zvelebování svého obydlí. Máme také chuť experimentovat ve vaření. Láká nás to k vodě, probouzí se romantické sklony. Můžeme ale také pociťovat nervozitu a podrážděnost, jsme snadno ovlivnitelní. Dnes nezahajujte dlouhodobé projekty ani žádné stavby, nepůjčujte peníze.

28. LUNÁRNÍ DEN

Symboly tohoto dne jsou Karma a Lotos. Dnes můžeme poznat a pochopit cíl našeho života a také ho dosáhnout. Otevírají se čakry (energetická centra v těle), snažte se proto dnes co nejvíce očišťovat své tělo, emoce i mysl. Můžete prožít duchovní prozření! Dnes mají svůj den věštkyně, jasnovidci a lidé zabývající se parapsychologií a ezoterikou. Je vhodný den pro práci se sny. Díky nim můžete pochopit, co se s vámi právě děje. Pokud ve snu létáte, jste na vysoké energetické úrovni. Skvělý den je na koupi domu či jeho opravu. Oči budou dnes přecitlivělé, chraňte je před ostrým světlem, omezte práci s počítačem a koukání na televizi. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Červencové bouře mají tu moc, že obilí se neurodí dost

ZDRAVÍ

Dnes můžete pociťovat lehký neklid. Lunární Rak ovlivňuje hruď a také játra, proto nechte noční hýření raději na jiný den, aby játra neměla moc práce. Jste-li na játra, žlučník, plíce nebo prsa choulostiví, pak využijte právě dnešek na to, abyste pro tyto orgány učinili něco dobrého. Žaludek může dnes zlobit, může vás trápit pálení žáhy a časté říhání. Proto se doporučuje lehká strava. Ženy mohou pociťovat nepříjemné napětí až bolest v ňadrech, pomůže jemná masáž krouživými pohyby s použitím vhodných krémů či olejů.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Heřmánek – heřmánkový čaj zklidní žaludek a zharmonizuje energie

STRAVA

Ve dnech Raka je ovlivňován žaludek, žlučník, plíce a játra, nejezte proto žádná těžká a smažená jídla. Žaludek je citlivý, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví. Pokrmy by měly být proto lehce stravitelné, jídlo si tepelně upravujte dušením či vařením. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce (jablka, hrušky), různé kaše a těstoviny. Je den listu, můžete upřednostnit listovou zeleninu a bylinky:

• Čekanka, kapusta kadeřavá, kedlubna, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí, kadeřávek, bazalka, máta, pažitka, meduňka, petržel, šalvěj, tymián Tělo dnes dobře přijímá sacharidy, proto právě těstovinové jídlo bude dnes dobrá volba. Můžete i mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu, vynechejte tučná jídla a vejce.

Vhodným nápojem jsou bylinkové čaje, obzvlášť ty s posilujícími účinky na játra, žlučník a žaludek, například čaj z třezalky nebo čekanky. Čaj z meduňky má zklidňující účinky i na psychiku, která je dnes citlivá. Káva nebude dnes na citlivý žaludek to pravé. Pokud budete pít mléko, přidejte si do něj špetku skořice, ta pomáhá proti zahlenění.

KRÁSA

V tento den si nenechávejte stříhat vlasy, nedržely by dobře a cuchaly by se. Je-li to možné, vlasy si dnes ani nemyjte, tvořily by se lupy. Vhodné éterické oleje a vůně: Fialka, Iris, Geránium, Vanilka, Ylang-ylang, Citron, Grep, Lemongrass

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Raku se čaruje nejlépe na lásku, plodnost a rodinu a také na odpuzení zla. Dělají se zasvěcovací a očisťující obřady.

DOMÁCNOST

Špína dnes půjde dobře dolů mytím, nemyjte ovšem předměty, které by vlhkost mohla poškodit, například věci ze dřeva. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Nelakujte a nenatírejte, nemalujte pokoje, vše bude dnes špatně schnout, včetně prádla. Pokud máte v bytě suchý vzduch, nainstalujte si na topení výparník s vodou, prospěje to i pokojovým rostlinám.

ZAHRADA

Dny Raka jsou dny listu s klesající silou. Jsou vhodné pro zalévání, setí a sázení. Zalijte venkovní dřeviny, ovocné stromy, jehličnany, trvalky a stálezelené rostliny, nezapomeňte ani na pokojové rostliny. Sázejte a vysévejte zimní zeleninu, zimní zelí, ledový salát, kopr, čekanku, květák, kadeřavou petržel, štěrbák. Posekejte trávník. Kdo má v plánu výstavbu studny, může dnes zkusit hledat pramen. Vhodný den pro odvodňování, drenážování, opravy a čištění vodovodů a studní. Vyčistěte zahradní jezírko a bazén. Můžete si nechat udělat rozbor vody. Zpevňujte břehy potoků a řek. Nepříznivý den je pro zavařování potravin, jejich ukládání a skladování, zeleninu a ovoce sklízejte pouze k okamžité spotřebě. Neprořezávejte dnes ovocné stromy.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Rak • Ovlivňuje orgány: hruď, plíce, žaludek, játra, žlučník • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 03:33 SELČ • Západ Měsíce: 19:36 SELČ • Lunární den: 28 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: klesající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém

Lunární kalendář na celý měsíc červenec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud