Lunární kalendář 2. 8. 2012

Lunární kalendář 2. 8. 2012

Měsíc putuje ve znamení Vodnáře, dnes je úplněk. Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Nepřetěžujte nohy dlouhým chozením a e ani psychiku. Vhodný den pro návštěvu rodiny a přátel.

• Dnes má svátek Gustav zítra Miluše

ENERGIE DNE

Dnes se vládne vzdušná energie Vodnáře, je čas nových nápadů a plánů. Přitahuje nás vše tajemné, vzrušující a zvláštní, projevuje se vztah k umění. Toužíme po nezávislosti, nenecháme se nijak ovlivňovat, chceme být originální. Nikdo nám nesmí do ničeho mluvit, potřebujeme čas pro sebe na uvědomění si vlastních životních cílů. Zajímá nás, co se děje kolem, i to, jak se věci budou vyvíjet do budoucna. Můžeme plánovat pracovní projekty. Máme plno nápadů, ale stavíme také vzdušné zámky. Dobrý přítel po boku nám pomůže tyto plány postavit na reálný základ. V partnerských vztazích máme spíše citový odstup, ale soucítíme s potřebnými, kterým máme tendenci pomáhat.

15. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Had. Můžete pocítit svobodu duše i ducha. Máte sklony k různým pokušením, proto pokud chcete být v souladu s energií tohoto dne, praktikujte jakýkoliv druh askeze. Jídlo by mělo být horké a pikantní, k pití se dejte kopřivový čaj – čistí slinivku břišní, která je spojena s 15. lunárním dnem. Vyhněte se zelí, česneku, cibuli, vejcím a jablkům, vedlo by to k podráždění žaludku. Snažte se dnes s nikým nehádat. Dnešní sny vám mohou přinést předpovědi na celý měsíc. Více o lunárním dni se dočtete zde.

ÚPLNĚK

Při úplňku se projevuje náměsíčnost, nemoci se zhoršují a rány více krvácejí. Zvyšuje se kriminalita a sklon k sebevraždám. Rodí se nejvíce dětí. Lidé pociťují neklid, psychika je napjatá. Časté jsou také změny nálad, emoce jsou nestabilní. Metabolismus pracuje pomaleji, organismus je více oslabený. Ženy bývají podrážděnější a neobjektivní, muži naopak pozorní a vstřícní a mají větší zájem o sex.

PRANOSTIKY

• V srpnu mlhy na výšinách – jistá voda, když v nížinách – to pohoda

ZDRAVÍ

Kozoroh ovlivňuje kostru, držení těla, pohyb, kolena a pokožku. V těchto dnech zbytečně nezatěžujte kosti a kolena, mohlo by to mít trvalejší následky. Dbejte na správné držení těla. Dejte pozor na prochladnutí zádových svalů. Nevydávejte se po delší pauze nebo jako začátečník na horské túry a dlouhé procházky. Při každém pohybu jsou teď kolena velmi namáhaná. Fotbalisté, kteří mají porušený meniskus, by rozhodně neměli trénink přehánět. Obklady kolen jako prevence nebo léčba vykonají velmi dobré služby. Také pro ostatní kosti a klouby je teď možné udělat něco dobrého. Ráno si svižně zacvičte. Vhodná jsou cvičení na rozhýbání a zahřátí kloubů, krouživé pohyby trupu a natahovací cviky. Provádějte cviky na povzbuzení krevního oběhu, „svíčku“, jízdu na kole vleže na zádech. Na regeneraci kloubů a svalů doporučujeme ájurvédský bylinný přípravek Flexibility.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Kostival – mast z kořene kostivalu spojuje a hojí

STRAVA

Dnes je úplněk a tělo nejvíce přibírá na váze, proto by strava měla být lehká a dietní, je vhodné udělat si půst nebo odlehčovací ovocný, zeleninový či rýžový den. Ode dneška si dopřejte stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Jezte hodně ovoce, ovšem jen dopoledne a nalačno. Dále konzumujte čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky, obiloviny, rýži, klíčky.

Je den květu, proto doporučujeme zeleninu, u které je plodem květ: • květák, brokolici, artyčoky, kopr, mangold

Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. Konzumujte klíčky, ořechy a různá semínka. Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje, dále bylinné čaje z květů rostlin, minerálky a ovocné čaje.

KRÁSA

Dnes je vhodný den pro barvení a tónování vlasů, dobře působí také vlasové zábaly. Dopřejte si relaxační koupel a masáž. Postačí uvolňující koupel chodidel, kdy do vaničky přidáte koupelovou sůl. Při masírování nohou a lýtek je však třeba opatrnosti, masáž provádějte velmi jemně a směrem k srdci. Vyhněte se dnes větší fyzické námaze, hýčkejte si nohy speciálními ošetřujícími přípravky. Za úplňku pleť nejlépe přijímá výživné krémy, udělejte si proto pleťovou masku. Prospěje vám lymfatická masáž a sauna, která podpoří krevní oběh a lymfatickou soustavu.

Vhodné éterické oleje a vůně: fialka, tymián, citron, mimóza, máta, anýz, cedr, meduňka

MAGIE

Při úplňku je vliv čarování obrovský. Přivolává se dobro, láska a nová síla. Ve Vodnáři se čaruje na dobré vztahy, na urovnání sporů s přáteli.

DOMÁCNOST

Ve dnech Vodnáře je dobré vyvětrat celý dům a také sklep, provést i větší úklid. Umývají se dřevěné podlahy. Vhodný den pro malování a lakování. Prádlo bude dnes dobře schnout.

ZAHRADA

Dny Vodnáře jsou dny květu se stoupající silou. Nejsou to však příliš vhodné dny pro práce na zahradě, je dobré omezit se na nejnutnější. Je úplněk, proto nesázíme a ani nepřesazujeme. Nemusíte-li, tak dnes žádné rostliny nezalévejte, pouze je přihnojte. Můžete opravit plot a vyvětrat skleník, uklidit a očistit zahradní altán. Dnes sklízejte listové a kvetoucí rostliny a byliny, zvláště ty na sušení, za úplňku mají největší sílu.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Vodnář • Ovlivňuje orgány: lýtka, žíly, kotníky, bérce • Fáze Měsíce: úplněk 05:27 SELČ • Východ Měsíce: 20:24 SELČ • Západ Měsíce: 05:56 SELČ • Lunární den: 15 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: Vzduch • Část rostliny: květ • Síla: stoupající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc srpen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud